Inca un CEO schimbat: LG face mutari dupa o scadere de profit cu 90%

Autor:  | Publicat în:  LG 1.012 ori
<b>Inca un CEO schimbat: LG face mutari dupa o scadere de profit cu 90%</b>In cazul in care nu stiati, LG Electronics a inregistrat in trimestrul 2 al acestui an o scadere a profitului cu 90% in comparatie cu profitul record din aceeasi perioada a lui 2009. LG Electronics este segmentul din cadrul LG Group care produce...

In cazul in care nu stiati, LG Electronics a inregistrat in trimestrul 2 al acestui an o scadere a profitului cu 90% in comparatie cu profitul record din aceeasi perioada a lui 2009.LG Electronics este segmentul din cadrul LG Group care produce telefoane, televizoare si alte electronice, iar problemele sale au dus la inlaturarea CEO-ului companiei, mutare care a avut loc recent.

Aceasta demitere are loc la doar cateva zile dupa ce Nokia a inlocuit la randul sau trei figuri marcante ale sale, de la CEO, la seful sectiunii Smartphone si un membru important al comitetului de directori. Revenind la LG, sectiunea telecom a companiei a postat pentru trimestrul mentionat mai sus pierderi de 100 de milioane de dolari.

Ceva trebuie schimbat la LG, o companie foarte promitatoare, dar care recent pare a nu avea acelasi ritm accelerat de lansari de produse de top, spre deosebire de rivalii de la Samsung sau Motorola. Pe numele sau Nam Yong, CEO-ul proaspat inlocuit al LG Electronics a declarat ca isi asuma raspunderea pentru administrarea proasta a companiei, motivand astfel plecarea sa.

Nam Yong ocupase acest post in ultimii 4 ani si va ramane CEO pana in martie, urmand sa fie inlocuit de Koo Bon-joon. Oare care va fi smartphone-ul care va scoate LG din acest con de umbra? Sa fie un Optimus?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×