Android, la un pas de a depăși Symbian În topul platformelor mobile, conform rapoartelor Gartner

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.699 ori
<b>Android, la un pas de a depăși Symbian În topul platformelor mobile, conform rapoartelor Gartner</b>încă un trimestru, încă o serie de rapoarte Gartner, de această dată făcând referire la cotele de piață ale diverselor platforme software mobile. Locul întâi revine încă o dată celor de la Symbian, cu o cotă de piață de 36.6%, în...

încă un trimestru, încă o serie de rapoarte Gartner, de această dată făcând referire la cotele de piață ale diverselor platforme software mobile. Locul întâi revine încă o dată celor de la Symbian, cu o cotă de piață de 36.6%, în trimestrul 3 al acestui an. Totuși, de această dată Android este foarte aproape, cu o cotă de 25.5% pe aceeași perioadă.

Symbian a înregistrat o scădere cu 8% față de anul trecut, în vreme ce platforma celor de la Google a înregistrat o creștere explozivă, cu 22% față de aceeași perioadă a anului 2009. Pe locul 3 găsim software-ul celor de la Apple, iOS, cu o cotă de piață de 16.7%, cu 0.4% mai puțin decat în trimestrul 3 2009.

RIM se clasează imediat după, cu 14.9%, în scădere cu 6% față de 2009, apoi descoperim și "codașii": Windows Mobile, Linux și celelalte platforme, cu mai puțin de 3% fiecare. în privința celui mai mare producător de smartphone-uri din lume, Nokia are motive de ingrijorare, deși deține în continuare locul fruntaș, cu 28.2% din piață, ceea ce reprezinta o scădere cu 8% față de 2009.

Android, la un pas de a depăși Symbian În topul platformelor mobile, conform rapoartelor Gartner

Samsung se descurcă destul de bine pe locul 2, cu 17.2% din piață, dar cunoscând la rândul său o scădere. LG se află pe locul 3, la o distanță considerabilă, cu doar 6.6%. Restul companiilor gravitează în jurul valorii de 3%, performanță bună pentru Apple totuși (3.2%), RIM (2.9%), Motorola (2.1%) și cu potențial de creștere pentru HTC (1.6%).

Oare peste câte trimestre va depăși Android Symbian?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×