Android, la un pas de a depăși Symbian În topul platformelor mobile, conform rapoartelor Gartner

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.548 ori
<b>Android, la un pas de a depăși Symbian În topul platformelor mobile, conform rapoartelor Gartner</b>încă un trimestru, încă o serie de rapoarte Gartner, de această dată făcând referire la cotele de piață ale diverselor platforme software mobile. Locul întâi revine încă o dată celor de la Symbian, cu o cotă de piață de 36.6%, în...

încă un trimestru, încă o serie de rapoarte Gartner, de această dată făcând referire la cotele de piață ale diverselor platforme software mobile. Locul întâi revine încă o dată celor de la Symbian, cu o cotă de piață de 36.6%, în trimestrul 3 al acestui an. Totuși, de această dată Android este foarte aproape, cu o cotă de 25.5% pe aceeași perioadă.

Symbian a înregistrat o scădere cu 8% față de anul trecut, în vreme ce platforma celor de la Google a înregistrat o creștere explozivă, cu 22% față de aceeași perioadă a anului 2009. Pe locul 3 găsim software-ul celor de la Apple, iOS, cu o cotă de piață de 16.7%, cu 0.4% mai puțin decat în trimestrul 3 2009.

RIM se clasează imediat după, cu 14.9%, în scădere cu 6% față de 2009, apoi descoperim și "codașii": Windows Mobile, Linux și celelalte platforme, cu mai puțin de 3% fiecare. în privința celui mai mare producător de smartphone-uri din lume, Nokia are motive de ingrijorare, deși deține în continuare locul fruntaș, cu 28.2% din piață, ceea ce reprezinta o scădere cu 8% față de 2009.

Android, la un pas de a depăși Symbian În topul platformelor mobile, conform rapoartelor Gartner

Samsung se descurcă destul de bine pe locul 2, cu 17.2% din piață, dar cunoscând la rândul său o scădere. LG se află pe locul 3, la o distanță considerabilă, cu doar 6.6%. Restul companiilor gravitează în jurul valorii de 3%, performanță bună pentru Apple totuși (3.2%), RIM (2.9%), Motorola (2.1%) și cu potențial de creștere pentru HTC (1.6%).

Oare peste câte trimestre va depăși Android Symbian?

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×