Android mai da o lovitura lui Apple iPhone: creste semnificativ pe piata webului mobil

Autor:  | Publicat în:  Google 1.166 ori
<b>Android mai da o lovitura lui Apple iPhone: creste semnificativ pe piata webului mobil</b>Ultimele studii publicate de Quantcast arata ca Android nu este chiar atat de departe de Apple iPhone si restul terminalelor iOS la capitolul utilizare a webului mobil. Dupa cum arata si graficul de mai jos si dupa cum afirma si Quantcast pe blogul sau,...

Ultimele studii publicate de Quantcast arata ca Android nu este chiar atat de departe de Apple iPhone si restul terminalelor iOS la capitolul utilizare a webului mobil. Dupa cum arata si graficul de mai jos si dupa cum afirma si Quantcast pe blogul sau, Android a atins o cota de 25% din consumul web in SUA.

Acest nou procent inseamna o crestere cu 17% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Intre timp, iPhone, iPad si iPod Touch raman inca la suprematia acestui segment, cu 56% din piata, in scadere cu 11% fata de perioada similara a lui 2009. Ambele platforme se afla in plina crestere, pe fondul unei explozii a segmentului de smartphone-uri si aflam ca Google a ajuns la 200.000 de unitati Android activate pe zi.

Apple a dat replica recent, anuntand ca activeaza peste 230.000 de terminale iOS pe zi. Batalia se va muta curand si pe alte device-uri, mai ales ca Apple iPad se dovedeste a fi un hit, iar numarul de tableturi Android este in crestere. Modele ca Samsung Galaxy Tab, Toshiba Folio 100 si slate-ul de la Viewsonic vor face diferenta si aceastea sunt doar cateva dintre zecile de tableturi Android pe cale sa fie lansate.

Urmarind studiul Quantcast mai departe, descoperim ca locul 3 revine "altor platforme", cu 10% din piata, in vreme ce RIM si BlackBerry ocupa locul 4, cu 9%.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×