Angajatii de la fabrica Nokia din judetul Cluj vor majorari salariale de profesori

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.381 ori
<b>Angajatii de la fabrica Nokia din judetul Cluj vor majorari salariale de profesori</b>Gandul ne informeaza ca unul dintre sindicatele angajatilor fabricii Nokia de la Jucu, din judetul Cluj doreste cresterea salariilor cu 50%, urmand trendul initiat de profesori si bugetari. Si asta in conditiile in care bossul Nokia are salariul mai 3 ori...

Gandul ne informeaza ca unul dintre sindicatele angajatilor fabricii Nokia de la Jucu, din judetul Cluj doreste cresterea salariilor cu 50%, urmand trendul initiat de profesori si bugetari. Si asta in conditiile in care bossul Nokia are salariul de 3 ori mai mare decat cel al tuturor angajatilor de la Jucu, dupa cum va informam intr-un articol anterior.

Pe langa majorarea salariilor cu 50%, mai exista si revendicari ca sporuri de fidelitate si continuitate in companie. Acestea sunt pretinse de catre liderul sindicatului afiliat la CNSLR-Fratia, Cristian Copil. Acest spor ar fi teoretic de 10% dupa primul an de activitate, plus cate 1% in plus pentru fiecare an ce urmeaza.

La ora actuala, la Jucu lucreaza 1600 de angajati, cu salarii ce ajung de la 830 la 900 de RON, conform sindicalistilor. Astazi, reprezentantul sindicatului va prezenta conducerii fabricii revendicarile salariale, cu mentiunea ca acestea pot fi oricand anulate pe fondul contradictiei cu opinia celuilalt sindicat de la Jucu, cel afiliat la Cartel Alfa. Acesta are ca scop respectarea programului de 8 ore, si nu mariri salariale, iar razboiul dintre sindicate a avut ca motiv si introducerea programului de lucru de 12 ore, de la 1 octombrie.

Sursa: Gandul

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×