ANPC dorește eliminarea taxei de reziliere din contractele Vodafone și Cosmote

Autor:  | Publicat în:  ANPC 955 ori
<b>ANPC dorește eliminarea taxei de reziliere din contractele Vodafone și Cosmote</b>De curând, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a început un proces de verificare a contractelor standard ale operatorilor Cosmote și Vodafone. Cei de la ANPC doresc astfel eliminarea clauzelor din toate contractele încheiate de...

De curând, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a început un proces de verificare a contractelor standard ale operatorilor Cosmote și Vodafone. Cei de la ANPC doresc astfel eliminarea clauzelor din toate contractele încheiate de către cei 2 operatori, contracte prin care în cazul în care un abonat dorește rezilierea contractului trebuie să plătească o taxă pentru încetarea contractului.

Acest lucru vine ca răspuns la numeroasele reclamații de la clienții celor două firme de telefonie mobilă, reclamații ce au ajuns în instanță și care ar putea ajunge la modificarea tuturor contractelor. O astfel de reclamație a fost depusă de un client Vodafone care ar fi trebuit să plătească suma de 140 euro pentru a-și încheia relația cu operatorul în cauză. Mai apoi, ca urmare a reclamației, ANPC a preluat cazul și a considerat cererea întemeiată.

în procesul verbal încheiat de ANPC se arată:încă de la încheierea acestor contracte consumatorul a acționat de pe o poziție inegală în raport cu profesionistul, semnând un contract prestabilit. Pentru a nu fi abuzive, clauzele nenegociate trebuie să nu creeze în detrimentul consumatorului și contrar cerințelor bunei credințe, un dezechilibru semnificativ între drepturile și obligațiile părților. în cazul contractelor prezentate clauzele invocate pun probleme sub aspectul echilibrului contractual, în condițiile în care se prevede doar în sarcina consumatorului, obligația de a plăti o despagubire, în cazul denunțării unilaterale a contractului, nefiind cuprinsă în contract o astfel de obligație, în sarcina profesionistului și în favoarea consumatorului în cazul invers, al rezilierii contractului la inițiativa sau din vina profesionistului".

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×