Apple a vandut 4 milioane de iPhone-uri in 200 de zile!

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.040 ori
<b>Apple a vandut 4 milioane de iPhone-uri in 200 de zile!</b>Ne asteptam ca Steve Jobs sa-si laude creatia, anuntand o cifra de vanzari surprinzatoare si iata ca CEO-ul Apple a facut acest lucru in cadrul MacWorld 2008. Ei bine, se pare ca s-au vandut nu mai putin de 4 milioane de iPhone-uri de la lansarea sa pe...

Ne asteptam ca Steve Jobs sa-si laude creatia, anuntand o cifra de vanzari surprinzatoare si iata ca CEO-ul Apple a facut acest lucru in cadrul MacWorld 2008. Ei bine, se pare ca s-au vandut nu mai putin de 4 milioane de iPhone-uri de la lansarea sa pe piata.

Cifra de vanzari se aplica la nivel global, in conditiile in care telefonul de abia a patruns (cu greu) in Europa, iar in Asia nu s-a dat inca startul maniei iPhone. Daca analizam numarul de 4 milioane de unitati, descoperim ca Apple a vandut aproximativ 20.000 de telefoane pe zi, un calcul fortat, dar totusi o statistica impresionanta. In primul sau trimestru in SUA, iPhone a obtinut locul 2 la capitolul vanzari pe piata smartphone-urilor americane.

Locul intai era ocupat de catre BlackBerry-ul celor de la RIM, in vreme ce Apple si iPhone detineau doar 19.5% cota de piata. Zvonurile anuntasera initial o suma de 5 milioane de iPhone-uri vandute pana acum si se pare ca aproximarea nu a fost departe de numarul anuntat de Steve Jobs. Va reusi oare Apple sa vanda 50 de milioane de astfel de handseturi in urmatorii 2-3 ani, dupa cum si-a propus? Piata asiatica va fi cheia urmatoarelor performante ale lui iPhone, dar si lansarea versiunii sale 3G, care se lasa asteptata.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×