Apple anunță aplicația iBooks Author și platforma de manuale școlare iBooks 2 (Video)

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.088 ori
<b>Apple anunță aplicația iBooks Author și platforma de manuale școlare iBooks 2 (Video)</b>Apple pregătise de ceva vreme evenimentul de azi din New York, unul axat pe educație și evoluția lui iBooks. Data de 19 ianuarie a venit, iar gigantul din Cupertino a prezentat la Muzeul Guggenheim viitorul tuturor sălilor de clasă și procesului...

Apple pregătise de ceva vreme evenimentul de azi din New York, unul axat pe educație și evoluția lui iBooks. Data de 19 ianuarie a venit, iar gigantul din Cupertino a prezentat la Muzeul Guggenheim viitorul tuturor sălilor de clasă și procesului educațional. Phil Schiller a fost prezentat pe scenă pentru a prezenta iBooks 2, modalitate de reinventare a manualelor școlare.

Schiller ne-a informat și că există 1.5 milioane de tablete iPad implicate în procesul educațional, iar acum platforma iBooks include și conținuturi destinate studenților. știm cu toții că manualele școlare din hârtie și carton sunt demodate, mai ales dacă le comparăm cu grafică 3D, animații și aplicatii interactive care ne pot învăța mai multe decât un manual clasic. Printre partenerii Apple se număra publisheri de top ca Pearson, McGraw Hill, Houghton Mifflin Harcourt, aceștia reprezentând 90% din toată industria manualelor.

Aceste companii vor oferi și primele manuale și cărți educative, despre istoria insectelor, despre dinozauri și altele. Un manual va costa în jur de 14.99 dolari, dar aflați că o astfel de publicație ocupa extrem de mult, până la 2 sau 3 GB chiar în memoria unui device iOS. Imaginați-vă dacă adăugați și niște filme și muzica cum va arăta memoria unui iPad... Celălalt produs anunțat astăzi este o aplicație, iBooks Author, pe care o puteți descărca gratuit pe OS X și o puteți folosi pentru a crea cărți digitale.

Totul e pe bază de drag and drop în cazul fotografiilor și clipurilor video, ba chiar și a fișierelor Microsoft Office. Totul este user-friendly și experiența de realizare a unui manual e bazată pe un template care trebuie completat cu funcții interactive și atractive. Puteți crea și un dicționar de termeni, punând câte un link pe fiecare cuvânt dorit și puteți personaliza experiența de citire și chiar publica manualul creat direct în iBooks.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×