Apple s-a răzgândit, anulează planurile de creştere a producţiei de iPhone XR

2.649 ori
<b>Apple s-a răzgândit, anulează planurile de creştere a producţiei de iPhone XR</b>În ultimele 2 săptămâni s-a speculat intens asupra faptului că Apple ar avea de gând să le comande partenerilor săi hardware mai puţine unităţi iPhone XR decât se anticipase. Înainte să debuteze telefonul Apple discutase cu Foxconn şi Pegatron despre..

În ultimele 2 săptămâni s-a speculat intens asupra faptului că Apple ar avea de gând să le comande partenerilor săi hardware mai puţine unităţi iPhone XR decât se anticipase. Înainte să debuteze telefonul Apple discutase cu Foxconn şi Pegatron despre deschiderea unor linii adiţionale de producţie de telefoane. Acum Apple le-ar fi spus reprezentanţilor companiei să închidă acele linii.

iPhone XR este telefonul Apple cel mai accesibil din nouă gama, iar el a debutat în magazine pe 26 octombrie. Acolo unde iPhone XR porneşte de la 999 dolari, iPhone XR vine la 749 dolari. Are totuşi avantajul puternicului procesor Apple A12 la interior şi al unui ecran care a fost apreciat la un test în orb recent. La anunţul său oficial din septembrie, analiştii s-au grăbit să prezică faptul că acest iPhone va reprezenta 50 sau chiar 60% din vânzările noilor modele.

Acum s-a ajuns că experţii de la JP Morgan să estimeze o cotă de 39% pentru iPhone XR din totalul de unităţi iPhone vândute în a doua jumătate a lui 2018. Longbow Research scrie că Apple şi-a redus comenzile cu 20%, până la 30% chiar pentru iPhone XS Max şi iPhone XR.

A crescut în schimb comenzile pentru iPhone 8 şi 8 Plus. Cei de la Digitimes scriu că Foxconn şi Pegatron au primit deja directive să nu mai deschidă extra linii de producţie pentru iPhone XR. Analistul Ming-Chi Kuo de la TF Internaţional a anunţat recent că îşi reduce predicţiile de livrări pentru iPhone XR de la 100 de milioane de unităţi la 70 de milioane pe următorul an (de la debut până în T3 2019).

Ca urmărea acestor veşti acţiunile Apple au scăzut cu peste 10% la bursă. Vine totuşi perioada sărbătorilor, când firmă din Cupertino va recupera cu vânzări uriaşe ale celorlalte terminale. iPhone XR nu stătea chiar rău la debut, cu 9 milioane de unităţi vândute.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×