Pegatron îşi mută producţia de iPhone-uri din China în Indonezia

969 ori
<b>Pegatron îşi mută producţia de iPhone-uri din China în Indonezia</b>Pe fondul zvonurilor cu privire la taxele ce vor fi impuse celor de la Apple pentru importurile din China, iată că unul dintre marii parteneri ai americanilor și anume Pegatron anunță o măsură neașteptată. Aflăm astăzi că Pegatron își va muta

Pe fondul zvonurilorApple ar putea să preseze Foxconn pentru a muta producţia de iPhone-uri în Vietnam, azi aflăm că şi Pegatron face mutări de genul. Gigantul asiatic are de gând să îşi mute producţia din China în Indonezia.

E vorba despre o parte a producţiei firmei taiwaneze şi nu toată linia de asamblare. Pegatron produce grosul aparatelor într-o fabrică imensă din China, dar îşi va transfera o parte din sarcini spre insulele Batam şi Riau din Indonezia. Pegatron produce şi iPhone-uri, printre altele, iar acestea vor fi realizate în Batam Island în prima jumătate din 2019.

Înainte să credeţi că e totul din cauza războiului comercial din SUA şi China, de fapt e doar încă un motiv pentru mutare. Creşterea salariiilor din China şi lipsa de forţă de muncă de acolo împing tot mai multe companii să ia măsuri similare. Pegatron luase în calcul şi o mutare în Vietnam, după modelul Foxconn. Pentru a se mişca mai repede compania a ales să închirieze o fabrică existentă şi nu să construiască una nouă, Batam Island având deja o întreprindere de gen.

Această decizie va aduce un plus de exporturi pentru Indonezia şi având acces liber la porturi, terminalele vor ajunge mai rapid la parteneri. Indonezia a impus şi anumite standarduri pentru producţia locală, care se ridică la cerinţele partenerilor din Vest.
Pegatron este un spinoff din ASUS şi produce computere, laptopuri, console de jocuri, plăci de bază, televizoare şi plăci grafice, dar şi telefoane mobile şi set top box-uri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×