Apple brevetează o husă specială pentru iPhone, care include un sistem de evacuare a căldurii

801 ori
<b>Apple brevetează o husă specială pentru iPhone, care include un sistem de evacuare a căldurii</b>Cei de la Apple revin astăzi în centrul atenției cu un nou brevet, unul asociat de această dată unei huse speciale pentru iPhone ce are rolul de a disipa căldura generată de telefon. După cum se poate remarca și din schițele asociate acestui brevet,

Continuă seria de brevete interesante şi inedite de la Apple, de această dată cu o husă specială pentru iPhone, care are un rol important în disiparea căldurii. Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete a publicat documentele aferente şi descoperim o invenţie interesantă cu această ocazie.

Brevet Apple

E vorba despre un accesoriu cu rol de protecţie pentru terminale electronice, dar şi pentru disiparea căldurii. Ideea este de a extrage căldura de la componentele care o generează şi a o disipa. În general husele şi accesoriile de genul cresc grosimea telefoanelor şi oferă un strat de protecţie, dar au şi dezavantajul că pot înmagazina mai multă căldură şi nu mai permit aerisirea cum trebuie a componentelor device-ului.

Brevet Apple

Brevetul menţionează că există şi cazuri în care scade performanţa unui telefon din acest motiv. Pentru a scăpa de aceste probleme, Apple vine cu un accesoriu dedicat. Ei au inventat un mecanism de transfer al căldurii, care poate primi toată căldura generată de componente. Apoi fluxul de aer cu temperatură crescută va fi direcţionat spre alte zone mărginaşe pentru a risipi gradele extra prezente într-un punct fix până atunci.

Brevet Apple

Modalitatea prin care se face acest lucru este prin transformarea unui material din solid în lichid de exemplu. O construcţie în 3 straturi este de asemenea detaliată, unul din ele având rol de absorbţie a căldurii. Primul strat va fi cel poros, precum microfibra, care are rol de trecere a căldurii, apoi urmează straturile specifice unei huse standard.

Se pare că Apple ar face orice pentru a evita exploziile sau supraîncălzirile pe viitor…

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×