Apple brevetează un sistem care schimbă punctul de impact al telefonului scăpat pe jos

Autor:  | Publicat în:  Apple 639 ori
<b>Apple brevetează un sistem care schimbă punctul de impact al telefonului scăpat pe jos</b>Apple a primit în această săptămână un brevet legat de un nou sistem de protecție anti impact pentru iPhone. Acesta recunoaște atunci când handsetul e scăpat, calculează un punct de impact și schimbă orientarea telefonului pentru a evita...

Apple a primit în această săptămână un brevet legat de un nou sistem de protecție anti impact pentru iPhone. Acesta recunoaște atunci când handsetul e scăpat, calculează un punct de impact și schimbă orientarea telefonului pentru a evita daune ale componentelor vitale.

Biroul de Brevete și Trademark-uri din SUA a acordat acest brevet celor de la Apple, protejând astfel terminalele lor de scăpări accidentale. Problema e familiară pentru cei care au un iPhone 6 sau 6 Plus, ele fiind destul de ușor de scăpat. Sistemul companiei din Cupertino va proteja ecranul și camera de daune, rotind terminalul la un unghi sigur în timpul căderii.

Apple brevetează un sistem care schimba punctul de impact al telefonului scăpat pe jos

Aceasta invenție implică monitorizarea poziției în spațiu a telefonului și a activității sale, implicând accelerometrul, giroscopul și GPS-ul. în plus, vor exista și senzori speciali ultrasonici, dar asta pe viitor. Datele sunt procesate apoi, pentru a se stabili poziția exactă, descoperindu-se astfel căderea. Va fi măsurată și viteza de cădere, timpul până la impact și alte date.

Apple brevetează un sistem care schimba punctul de impact al telefonului scăpat pe jos

Odată ce se încheie calculele, un mecanism protector va repoziționă telefonul în aer, iar documentele prezintă un soi de mic motor care schimba axa de rotire a device-ului. Nu va fi nevoie de o componentă în plus, motorașul pentru vibrații fiind de ajuns pentru această sarcină. Cum vă sună ideea?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×