Apple brevetează un sistem de încărcare fără fir cu rază lungă de acţiune ce ar putea fi integrat în routere WiFi!

1.655 ori
<b>Apple brevetează un sistem de încărcare fără fir cu rază lungă de acţiune ce ar putea fi integrat în routere WiFi!</b>Una dintre cele mai vehiculate dotări pe care noile iPhone-uri urmează a o oferit la bord este tehnologia de încărcare wireless. Aceasta ar putea sosi într-o versiune cu mult mai interesantă pe iDevice-uri, un brevet recent acordat gigantului din

Unele brevete Apple de acum câţiva ani ne uimesc prin cât de vizionare sunt tehnologiile propuse. E şi cazul unui brevet din 2015, în care Apple pare să indice implementarea unei încărcări fără fir cu rază lungă de acţiune.

Incarcare Wireless

Tehnologia se aplică pe iPad şi iPhone, iar firma din Cupertino foloseşte mini antene pentru a transfera energia din aproape în aproape. Se utilizează frecvențe la nivel de microunde şi deşi a fost înaintat în 2015, brevetul a apărut oficial de abia în această săptămână. Apple încearcă de câţiva ani să "spargă" piaţa încărcării prin inducţie, în vreme ce rivali ca Samsung au o astfel de dotare pe telefoane de ani buni.

Totuşi compania din SUA doreşte o viteză crescută, o rază mai mare de acoperire şi extra eficiență, iar siguranţa e și ea subliniată în documentele sale, brevetul menţionând tot felul de probleme ce pot apărea în implementarea alimentării wireless şi a comunicării între sisteme. Frecvențe între 700 MHz şi 2700 MHz sunt menţionate, cu mare grijă totuşi pentru a nu interfera cu comunicaţiile.

Ce e interesant e că Apple vrea să ne alimenteze telefoanele fără a folosi un "pad" special de încărcare sau vreun fir, ci doar prin frecvențe speciale emise de antene în standardul WiGi 802.11ad. Există şi o teorie că o astfel de alimentare de tip "beamforming"  ar putea fi integrată în routere WiFi pe viitor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×