Apple câștigă Într-un trimestru o cincime din valoarea netă publică Nokia... performanțe gigantice la Cupertino!

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.386 ori
<b>Apple câștigă Într-un trimestru o cincime din valoarea netă publică Nokia... performanțe gigantice la Cupertino!</b>Apple se apropie cu pași mari de obținerea unui profit care să conteze, chiar și în comparație cu un gigant ca Nokia... Pentru a înlătura din start controversele, aici vă informam că Nokia a fost depășită de HTC în ce privește capitalul de...

Apple se apropie cu pași mari de obținerea unui profit care să conteze, chiar și în comparație cu un gigant ca Nokia... Pentru a înlătura din start controversele, aici vă informam că Nokia a fost depășită de HTC în ce privește capitalul de piață și trebuie să aflați că acest termen (detalii aici) definește valoarea netă publică a unei companii. Practic el reprezintă prețul unei acțiuni înmulțit cu acțiunile cumpărate, autorizate sau emise, deci publice. Iată că Apple a avut un venit în ultimul trimestru egal cu o cincime din valoarea publică netă a Nokia.

Astfel, aflăm de la Bloomberg că Apple a obținut în al doilea trimestru fiscal 5.99 miliarde de dolari, fiind simțit aportul vânzărilor terminalului iPhone prin Verizon. Aceste aproape 6 miliarde reprezintă în jur de o cincime din valoarea netă publică a companiei Nokia, de 32.84 miliarde. Verizon Wireless a pus în vânzare Apple iPhone în februarie, ducând numărul de terminale vândute la 18.7 milioane de unități în ultimul trimestru.

De dragul comparației, aflați că Nokia a înregistrat în primul trimestrul fiscal al acestui an un profit net de 344 milioane de euro, în vreme ce Apple a realizat o performanță clar superioarã, cu venituri de 5.99 miliarde de dolari.

Cu iPad 2 un succes sigur și un terminal cu vânzări impresionante, de peste un milion de unități în primul weekend de disponibilitate, ne așteptăm ca și următorul trimestru să fie unul al profiturilor nete foarte crescute. în acest ritm, Apple va depăși Nokia la toate capitolele financiare posibile, asta dacă finlandezii nu se grăbesc cu lansarea handseturilor Windows Phone 7.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×