Apple confirmă că device-urile iOS și mac OS sunt vulnerabile la bug-urile Meltdown și Spectre

850 ori
<b>Apple confirmă că device-urile iOS și mac OS sunt vulnerabile la bug-urile Meltdown și Spectre</b>Se vorbește mult în aceste zile despre bug-urile Spectre și Meltdown, exploit-uri care afectează toate PC-urile din lume și chiar tabletele și smartphone-urile active. Problema este atât de gravă încât principalii jucători din zona tech au

Securitatea pune din nou probleme în lumea tech în care trăim și de această dată este vorba despre o problemă gravă despre care ați auzit deja probabil și despre care v-am anunțat și noi ieri pe site-ul soră Gadgetzone.ro. Vorbim despre vulnerabilitățile Spectre și Meltdown pe care cei de la Google le-au descoperit împreună cu alte firme de securitate și care afectează procesoarele de pe PC-urile din întreaga lume.

Mai mult de atât, a ieșit la iveală că și procesoarele ARM de pe smartphone-uri și tablete sunt vizate. Momentan știm că aceste bug-uri reduc performanța dispozitivelor, având și rolul de a le permite hackerilor furtul de date importante direct din browser precum parolele salvate pentru accesarea anumitor conturi și site-uri.

Deja companii precum Microsoft și Google au anunțat că în perioada următoare vor sosi actualizări menite să ne scape de aceste vulnerabilități, iar acum și Apple intră în ecuație. Gigantul din Cupertino a confirmat faptul că atât terminalele iOS, cât și cele mac OS sunt vulnerabile la bug-urile mai sus menționate, dar la ora actuală nu există cazuri în care cele două bug-uri să fi afectat vreun dispozitiv din portofoliu.

Pentru activarea vulnerabilităților ar fi nevoie ca o aplicație infectată să fie descărcată de utilizator, motiv pentru care se recomandă instalarea de software numai din surse sigure precum App Store. Apple mai spune că oferă fix-uri pentru aceste bug-uri în iOS 11.2 pentru protejarea iPhone-urilor, iPod-urilor Touch și a iPad-urilor. De asemenea un update este în pregătire pentru a proteja browser-ul Safari de Spectre, moment în care se va reduce viteza sa cu nu mai mult de 2.5%.

Posesorii de ceasuri Apple Watch pot respira liniștiți pentru că aceste vulnerabilități nu îi afectează.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×