Apple crede că va descoperi noua metodă FBI de a accesa iPhone-urile blocate

Autor:  | Publicat în:  Apple 611 ori
<b>Apple crede că va descoperi noua metodă FBI de a accesa iPhone-urile blocate</b>Cu c&acirc;teva zile &icirc;n urmă am aflat că disputa Apple - FBI a luat sf&acirc;rşit, pentru că autorităţile americane au reuşit să acceseze &icirc;n sf&acirc;rşit datele de pe iPhone-ul atacatorilor din San Bernardino. La acel moment ne...

Cu câteva zile în urmă am aflat că disputa Apple - FBI a luat sfârşit, pentru că autorităţile americane au reuşit să acceseze în sfârşit datele de pe iPhone-ul atacatorilor din San Bernardino. La acel moment ne întrebăm care avea să fie reacţia Apple, aflând că există şansa că protecţia sa să fi fost spartă... Ei bine creatorul lui iPhone pare încrezător că va descoperi breşa.

Speculaţiile afirmă că firma israeliană Cellebrite ar fi intrat pe fir, ajutând FBI la deblocare, mai ales că un contract de 15.000 de dolari a fost încheiat de federali cu această companie. Apple a făcut o cerere oficială către FBI pentru a afla metoda de acces, dar e puţin probabil să primească un răspuns prietenos. Dacă Apple reuşeşte să găsească gaura de securitate şi oferă o actualizare software care o va rezolva, atunci vom reveni iar la punctul zero şi va reîncepe dispută cu autorităţile.

Există numeroase device-uri Apple aflate în secţii de poliţie şi în depozite FBI, implicate în cazuri de crimă, trafic de droguri şi altele, dar blocate. Apple are o şansă solidă de a afla legal care e metoda FBI-ului, datorită unui proces din New York ce implică un iPhone 5s. Acesta aparţinea unui traficant de droguri, iar în faza de descoperire legală a procesului, firmă din Cupertino poate solicita ca toate informaţiile să îi fie predate, deci şi procesul de deblocare.

Vom asista oare la o succesiune de actualizări cu rol de patch pentru gaura de securitate apoi iar hack tot şi tot aşa în perioada următoare?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×