Apple cumpăra LinX Imaging, producător israelian de tehnologie optică şi componente foto compacte

826 ori
<b>Apple cumpăra LinX Imaging, producător israelian de tehnologie optică şi componente foto compacte</b>Apple a anunţat &icirc;n această săptăm&acirc;nă achiziţionarea companiei israeliene LinX Imaging contra sumei de 20 de milioane de dolari. Firma israeliană e specializată &icirc;n dezvoltarea de componente pentru camere cu deschidere multiplă,...

Apple a anunţat în această săptămână achiziţionarea companiei israeliene LinX Imaging contra sumei de 20 de milioane de dolari. Firma israeliană e specializată în dezvoltarea de componente pentru camere cu deschidere multiplă, utilizate pe terminale mobile.

Tehnologia proaspetei achiziţii Apple ar putea să îşi croiască drum pe următoarele modele iPhone. În 2014 LinX lansa module ce aveau jumătate din înălţimea senzorilor standard şi erau capabile de deschidere multiplă şi o captură cu un colorit excelent. Calitatea atinsă era aproape de nivelul unui SLR, dar grosimea era incredibil de scăzută.

Cursa pixelilor nu mai reprezintă un subiect de actualitate în ziua de azi şi ideea acum este să oferi o deschidere cât mai mare, lentile cât mai performante şi un senzor cât mai mic. Inginerii de la LinX au ajuns la o soluţie combinând imagini multiple capturate din diferite puncte spaţiale, anulând pe cât posibil artefactele şi erorile de înregistrare.

Tehnologia sa proprietara extrage informaţii despre adâncimea fiecărui pixel şi creează o hartă a sa, care poate fi folosită pentru reconstrucţia imaginii 3D. Reţineţi că de obicei iPhone-urile cu "S" în nume au adus îmbunătăţiri de camere, ceea ce e posibil să vedem şi în acest an pe iPhone 6S, eventual cu tehnologie LinX la bord.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×