Apple e dată în judecată din cauza tehnologiei de feedback haptic si 3D Touch

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.165 ori
<b>Apple e dată în judecată din cauza tehnologiei de feedback haptic si 3D Touch</b>Publicul a fost receptiv la tehnologia Force Touch de pe Apple Watch şi 3D Touch de pe iPhone 6s, iar noi la Mobilissimo.ro le-am numit viitorul interacţiunii touch. Se pare totuşi că există şi terţe părţi care nu au fost chiar at&acirc;t de...

Publicul a fost receptiv la tehnologia Force Touch de pe Apple Watch şi 3D Touch de pe iPhone 6s, iar noi la Mobilissimo.ro le-am numit viitorul interacţiunii touch. Se pare totuşi că există şi terţe părţi care nu au fost chiar atât de încântate de această idee, considerând că un anumit aspect al tehnologiei a fost furate de la ei.

E vorba despre companie Immersion, care consideră că Apple a împrumutat funcţii din Force Touch /3D Touch fără să ceară permisiunea şi încălcând brevete. A fost pornit şi un proces contra Apple, care sunt acuzaţi că încalca un brevet pentru "shared feedback", adică feedback haptic printre altele. Documentele oficiale descriu modul în care software-ul poate fi folosit pentru a afişa previewul unei informaţii printr-o apăsare uşoară, apoi cu o apăsare fermă să preia o nouă comandă.

Conceptul sună foarte similar cu 3D Touch, ce e drept şi acuzatorii mai declară şi că Apple încalca un alt brevet pentru "senzaţii tactile". E vorba despre acele mici vibraţii speciale, cu care telefonul răspunde la interacţiunea 3D Touch. Rămâne de văzut dacă Immersion va avea fondurile necesare pentru a se pune cu Apple şi dacă au un temei real în spatele acuzaţiilor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×