Apple face o nouă achiziție, care ar putea adăuga o latură de socializare lui Maps

541 ori
<b>Apple face o nouă achiziție, care ar putea adăuga o latură de socializare lui Maps</b>Dacă la WWDC 2014 nu s-a vorbit prea mult despre evoluția lui Apple Maps, ei bine putem vorbi azi, mai ales după o nouă achiziție Apple. Firma din Cupertino a cumpărat compania Spotsetter, care se ocupă cu un serviciu ce permite utilizatorilor să...

Dacă la WWDC 2014 nu s-a vorbit prea mult despre evoluția lui Apple Maps, ei bine putem vorbi azi, mai ales după o nouă achiziție Apple. Firma din Cupertino a cumpărat compania Spotsetter, care se ocupă cu un serviciu ce permite utilizatorilor să caute locuri în funcție de recomandările primite de la prietenii lor.

Spotsetter funcționează cam ca Foursquare, doar că își extrage informațiile folosind Twitter și Facebook. Acest startup are și planuri mari pentru terminalele purtabile, ceea ce e bun augur pentru Apple iWatch. TechCrunchafirmă că de fapt Apple îi dorea pe cei 2 cofondatori ai companiei în organigrama sa. E vorba despre Stephen Tse și Johnny Lee, ambii foști ingineri Google Maps.

Spotsetter are în spate un algoritm special, care extrage date din Instagram, Facebook, Twitter și Foursquare și le augmentează peste o hartă. Scopul este de a oferi recomandări personalizate pentru locuri ce merită vizitate. Platforme de review că Yelp sau TripAdvisor ofereau funcții de acest gen, dar nu atât de evoluate. Va face Apple hărțile mai sociale de acum încolo?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×