Apple inlatura cautarea Google din iPhone OS 4.0

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.010 ori
<b>Apple inlatura cautarea Google din iPhone OS 4.0</b>Tensiunea dintre Apple si Google incepe sa aiba efecte tot mai clare, printre acestea numarandu-se si disparitia optiunii de cautare Google, care aparea pe tastatura virtuala a handsetului. Acum butonul este denumit pur si simplu "Search", in varianta...

Tensiunea dintre Apple si Google incepe sa aiba efecte tot mai clare, printre acestea numarandu-se si disparitia optiunii de cautare Google, care aparea pe tastatura virtuala a handsetului. Acum butonul este denumit pur si simplu "Search", in varianta beta a lui iPhone OS 4.

Schimbarea fusese deja efectuata in cazul lui iPhone OS 3.2 pentru iPad, dar noua platforma pentru iPhone este metoda prin care functia va fi inlaturata si de pe iPhone, din vara. La ora actuala, utilizatorii de iPhone OS 3.1.3, care se bazeaza pe browserul Safari pentru navigare web, au la dispozitie un buton albastru "Google", in partea dreapta-jos a tastaturii touch.

Aceasta modificare intareste speculatiile care afirmau ca Apple se afla in discutii cu Microsoft, pentru implementarea motorului de cautare Bing drept optiune standard pe iPhone. Acum cautarile de pe Safari, in varianta de iPhone sunt realizate prin Google, dar utilizatorul poate selecta si Yahoo.

Rivalitatea dintre Google si Apple este tot mai acerba, cu unul dintre cele mai importante episoade fiind inlaturarea lui Eric Schmid din consiliul director Apple, acesta fiind si CEO Google. Apoi a venit lansarea browseruli Chrome, urmat de telefoane Android si o serie de licitatii pentru diverse companii de advertising, pe care si le-au adjudecat fie Google (AdMob), fie Apple (Quattro Wireless).

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×