Apple iPhone, gata de a suporta GPS

Autor:  | Publicat în:  Apple 897 ori
<b>Apple iPhone, gata de a suporta GPS</b>In cazul in care ne putem raporta la cele mai noi descoperiri in legatura cu firmware-ul 2.0 pentru iPhone, atunci putem spune ca terminalul produs de Apple va suporta in curand GPS, fie cu ajutorul unui chip integrat sau a unui accesoriu GPS. Pe langa...

In cazul in care ne putem raporta la cele mai noi descoperiri in legatura cu firmware-ul 2.0 pentru iPhone, atunci putem spune ca terminalul produs de Apple va suporta in curand GPS, fie cu ajutorul unui chip integrat sau a unui accesoriu GPS.

Pe langa feature-ul care permite detectarea pozitiei utilizatorului, prezent in OS-ul inca nelansat pentru iPhone, Steffen Voigt a descoperit indicii despre suportul GPS pe care-l va aduce atat noul firmware, cat si noua varianta de iPhone. Developerul a descoperit referiri la NMEA, un format de date utilizat de terminalele navigationale, pentru a comunica date pozitionale, cum ar proceda, spre exemplu, un GPS, care ar comunica pozitia utilizatorului unui telefon mobil.

Noul firmware include si referiri la statusul satelitilor GPS, ora GPS, tipul de aparat navigational, pozitia, precizia, latitudinea, viteza sau variatia magnetica etc. Anuntul Apple ca dockul conector al lui iPhone nu va putea fi utilizat de catre developeri thrid party reprezinta o veste buna pentru producatorii de accesorii destinate telefonului hit. La acelasi dock se va putea conecta un accesoriu GPS, asta in cazu, in care Apple nu decide sa includa un GPS in noua varianta de iPhone.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×