Apple lucrează la o nouă generație de senzori pentru lumina ambientală

Autor:  | Publicat în:  Apple 564 ori
<b>Apple lucrează la o nouă generație de senzori pentru lumina ambientală</b>Un nou brevet Apple confirma faptul că firmă din Cupertino lucrează la o nouă generație de senzori pentru lumina ambientala, care ar putea fi integrați pe viitoare modele iPhone și iPad. Pe 15 mai Biroul de Brevete din SUA a publicat o aplicație...

Un nou brevet Apple confirma faptul că firmă din Cupertino lucrează la o nouă generație de senzori pentru lumina ambientala, care ar putea fi integrați pe viitoare modele iPhone și iPad. Pe 15 mai Biroul de Brevete din SUA a publicat o aplicație la un brevet de acest gen din partea Apple.

Un astfel de senzor de obicei detectează atunci când un terminal portabil se afla într-un mediu luminos. Astfel, el poate detecta dacă e expus direct la soare și să ajusteze luminozitatea ecranului, de exemplu. în zonele mai întunecate, luminozitatea poate fi redusă pentru a economisi bateria. Un terminal obișnuit are senzori de lumină ambientala implementați folosind fotosenzori din silicon pentru a capta lumina.

Apple lucrează la o nouă generație de senzori pentru lumina ambientală

Inovația Apple reprezintă utilizarea de senzori cu compensare în infraroșu. Noul tip de senzor va detecta tipul de lumină, chiar și lumina artificială, reglând și mai eficient luminozitatea ecranului. De asemenea vor putea fi analizate și multiple surse de lumină în același timp. Poate astfel vom scăpa și de durerile de ochi la cititul pe întuneric pe tableta.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×