Apple ocupă locul 11 în topul celor mai creative companii din lume; Iată cum stau rivalii Samsung și Google

1.226 ori
<b>Apple ocupă locul 11 în topul celor mai creative companii din lume; Iată cum stau rivalii Samsung și Google</b>Un studiu recent realizat de către compania Kempler Industries ne aduce astăzi la cunoștiință detalii despre un top al celor mai creative companii din lume. Așa cum spune și titlul, Apple ocupă abia poziția cu numărul 11 în acest clasament

Pe seama unui studiu recent realizat de către compania Kempler Industries aflăm astăzi cum se prezintă topul celor mai creative companii de pe piață atunci când vine vorba despre brevetele pe care aceste firme le-au obținut. Avem parte aici de un clasament bazat pe statistici și suntem informați că metodologia este oarecum ciudată, evaluând toate brevetele obținute de companii în mod egal.

Studiu creativitate companii

Se ia în calcul numărul total de brevete obținute și studiul nu evaluează utilitatea acestor tehnologii și nici folosirea lor în produsele de pe piață. Numărul de patente nu reprezintă o metodă tocmai ideală de a ordona companiile în funcție de inovație și creativitate, dar să vedem totuși ce are de spus acest studiu. 

După cum puteți vedea în graficul de mai sus, primul loc în topul celor mai creative companii de pe piață atunci când se iau în considerare doar numărul de brevete obținute este IBM. Samsung Electronics se află pe poziția secundă, iar pe ultimul loc de pe podium îi avem pe cei de la Canon. LG ajunge pe 5 aici, Google pe 7, iar Apple abia pe locul cu numărul 11 în situația în care am tot văzut zeci de brevete ale gigantului din Cupertino numai în ultimele luni. 

Este oarecum interesant de știut care este compania cu cele mai multe brevete de pe piață, dar după cum am precizat și mai sus, acest grad de diferențiere nu este tocmai potrivit aici. Ar fi util un studiu care să dezvăluie câte dintre tehnologiile prezentate în aceste brevete ajung să debuteze comercial pe dispozitive destinate publicului larg..

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×