Duelul Apple - Qualcomm continuă! Gigantul din Cupertino contestă o serie de brevete ale producătorului de procesoare

917 ori
<b>Duelul Apple - Qualcomm continuă! Gigantul din Cupertino contestă o serie de brevete ale producătorului de procesoare</b>După o perioadă bună de timp în care nu am mai auzit deloc despre duelul dintre Apple și Qualcomm purtat în instanță, iată că astăzi aflăm ceva nou. Suntem informați de către publicația Bloomberg cu privire la faptul că americanii din

Cu toate că în ultima vreme nu am mai auzit deloc despre lupta din instanță petrecută între Apple și Qualcomm, nu înseamnă că duelul dintre cele două părți s-a terminat. Chiar astăzi aflăm prin intermediul unui raport marca Bloomberg faptul că situația se precipită între aceste două companii de origine americană, la mijloc fiind un proces de miliarde de dolari ce implică încălcarea de brevete.

Suntem informați că lupta a atins un nou prag astăzi când Apple contestă cele 4 brevete Qualcomm care fac subiectul disputei legale și care implică tehnologii asociate pentru panouri touchscreen, camere digitale, circuite de memorie, respectiv PDA-uri ce pot funcționa pe post de telefoane. 

Qualcomm a fost cea care acuza anul trecut Apple pentru încălcarea acestor brevete și cerea daune de 4.5 miliarde de dolari în plăți de licențiere pentru utilizarea acestora de către firma lui Tim Cook. Acum Apple susține că firma producătoare de procesoare nu ar fi trebuit să primească aceste brevete în primul rând și îi cere instanței să verifice dacă patentele cu pricina chiar acopereau noi idei atunci când au fost acordate sau nu.

În situația în care ideile erau deja înregistrate sub formă de trademark, atunci Qualcomm nu ar fi trebuit să le primească și totodată Apple nu ar avea nimic de plată. Urmărim evoluția subiectului și revenim cu update-uri odată ce sunt disponibile!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×