Apple primeşte 44 de brevete noi: iPhone cu ecran de jur împrejur, Apple Pencil cu Force Sensing şi altele

1.054 ori
<b>Apple primeşte 44 de brevete noi: iPhone cu ecran de jur împrejur, Apple Pencil cu Force Sensing şi altele</b>În această săptămână Apple a primit o nouă serie de brevete, unele ce acoperă un design nou pentru iPhone. În cele câteva schițe asociate vedem cum ar putea arăta un telefon Apple al viitorului care include un ecran edge-to-edge dintr-un capăt

Apple a primit încă o serie de brevete în această săptămână, de această dată unele care acoperă un design de iPhone, dar şi tehnologii legate de Apple Pencil. Ideea unui iPhone care e "tot ecran" am mai văzut-o şi se pare că Apple nu renunţă prea uşor la acest concept.

Brevet Apple

Designul de tip "wraparound" înseamnă practic că ai un cilindru din sticlă care are tot corpul servind ca afişaj. În faţă? Ecran. În spate? Ecran. Lateral? Ecran. Poate sună puţin absurd şi predispune la apăsări din greşeală, dar acest concept bântuie pe web de câţiva ani buni. E drept că sunt câteva companii care au încercat să extindă ecranul şi lateral sau să pună încă unul în spate, dar fără prea mare succes.

Brevet Apple

Încă din 2011 apărea aceasta invenţie în ograda Apple, fără o evoluţie prea însemnată de la primele schiţe. Măcar Apple are acum drepturile asupra acestui tip de design. Un alt brevet acordat recent acoperă un stylus Apple Pencil care vine cu tehnologie Force Sensing, deci reacţionează diferit în funcţie de tăria cu care îl apăsaţi pe o suprafaţă. Poate detecta şi măsura forţa apăsării pe un ecran.

Brevet Apple

În documentele şi schiţele oficiale accesoriul apare cu diferiţi vectori de forţă afişaţi. Acest brevet datează din 2015 de fapt şi abia acum a fost aprobat. Tot printre noutăţi găsim şi o pereche de căşti Apple AirPods cu un brevet legat de oprirea automată a muzicii când scoţi casca din ureche. Aparent Apple nu avea drepturile asupra acestei tehnologii până recent.

Revenind totuşi la primul design, cel cu corp-ecran, cred că mai avem minim 5 ani până să vedem măcar un prototip de aşa ceva.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×