Apple pregătește propriul motor de căutare? Un web crawler al companiei din Cupertino a fost descoperit

Autor:  | Publicat în:  Apple 687 ori
<b>Apple pregătește propriul motor de căutare? Un web crawler al companiei din Cupertino a fost descoperit</b>Toată lumea se așteaptă ca "the next big thing" de la Apple să fie ceasul lansat la anul, poate un eventual televizor sau cine știe, o pereche de ochelari smart. Cum ar fi totuși să primim un motor de căutare de la Apple, săpând încă o dată...

Toată lumea se așteaptă ca "the next big thing" de la Apple să fie ceasul lansat la anul, poate un eventual televizor sau cine știe, o pereche de ochelari smart. Cum ar fi totuși să primim un motor de căutare de la Apple, săpând încă o dată în supremația Google în domeniul său cel mai profitabil?

Există dovezi cu privire la acest produs, astfel că un dezvoltator a descoperit că Apple face crawling pe site-urile HTML folosind un bot automat. încă nu este clar despre ce e vorba, dar se știe că acest crawler este scris în limbajul de programare Go. El a fost descoperit de către dezvoltatorul Jan Moesen, care a descoperit accesări ale botului de pe 15 octombrie. Alți utilizatori au descoperit trafic important pe site-urile lor adus de același crawler.

Soluția Apple accesează doar pagini HTML, fără a aborda fișiere imagine, JavaScript sau CSS pe site-uri. Botul pornește de la o adresă cu IP ce începe cu numărul "17", asociată cu serverele Apple. E posibil ca această soluție să aibă de-a face cu evoluția lui Spotlight în OS 8 și OS X Yosemite, acesta fiind mai bun la capitolul căutare. Ideea este de a accesa conținuturi de pe web direct fără a folosi o unealtă de căutare third party că Google sau Bing.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×