Apple pregătește propriul motor de căutare? Un web crawler al companiei din Cupertino a fost descoperit

Autor:  | Publicat în:  Apple 695 ori
<b>Apple pregătește propriul motor de căutare? Un web crawler al companiei din Cupertino a fost descoperit</b>Toată lumea se așteaptă ca "the next big thing" de la Apple să fie ceasul lansat la anul, poate un eventual televizor sau cine știe, o pereche de ochelari smart. Cum ar fi totuși să primim un motor de căutare de la Apple, săpând încă o dată...

Toată lumea se așteaptă ca "the next big thing" de la Apple să fie ceasul lansat la anul, poate un eventual televizor sau cine știe, o pereche de ochelari smart. Cum ar fi totuși să primim un motor de căutare de la Apple, săpând încă o dată în supremația Google în domeniul său cel mai profitabil?

Există dovezi cu privire la acest produs, astfel că un dezvoltator a descoperit că Apple face crawling pe site-urile HTML folosind un bot automat. încă nu este clar despre ce e vorba, dar se știe că acest crawler este scris în limbajul de programare Go. El a fost descoperit de către dezvoltatorul Jan Moesen, care a descoperit accesări ale botului de pe 15 octombrie. Alți utilizatori au descoperit trafic important pe site-urile lor adus de același crawler.

Soluția Apple accesează doar pagini HTML, fără a aborda fișiere imagine, JavaScript sau CSS pe site-uri. Botul pornește de la o adresă cu IP ce începe cu numărul "17", asociată cu serverele Apple. E posibil ca această soluție să aibă de-a face cu evoluția lui Spotlight în OS 8 și OS X Yosemite, acesta fiind mai bun la capitolul căutare. Ideea este de a accesa conținuturi de pe web direct fără a folosi o unealtă de căutare third party că Google sau Bing.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×