Apple plăteşte 1.7 miliarde de euro celor de la Nokia pentru brevete; Plată aplicabilă în avans şi o singură dată

2.336 ori
<b>Apple plăteşte 1.7 miliarde de euro celor de la Nokia pentru brevete; Plată aplicabilă în avans şi o singură dată</b>Ulterior anunțului din mai când Nokia dezvăluia că a ajuns la un acord cu Apple pentru terminarea disputelor din tribunale, vine vestea că Apple a plătit finlandezilor suma de 1.7 miliarde de euro pentru brevete. Plățile vor continua să vină pentru

În trecut Apple şi Nokia au avut disputele lor la tribunal, axate pe brevete şi impulsionate de mamutul Microsoft care se afla în spatele Nokia Devices. Acum lucrurile s-au mai aşezat şi cele două companii pot să se înţeleagă şi fără procese.

Astfel aflăm că firma din Cupertino este de acord să plătească o taxă în avans şi unică de 1.7 miliarde de euro către Nokia. Plata se face pentru brevete şi a fost deja inclusă in profiturile Nokia pe trimestrul 2 al acestui an. Nokia anunţa în luna mai a acestui an că a ajuns la o înţelegere cu Apple, după disputele lor din tribunale. Plătind o singură dată o sumă mai mare, Apple scapă de o eventuală obligativitate anuală sau periodică.

Reţineţi că Apple va continua să plătească şi alte sume pentru proprietăţi intelectuale, Nokia având un portofoliu uriaş de brevete. Vorbim despre compania care a popularizat şi practic inventat telefoanele GSM, inaugurând şi o mulţime de tehnologii în zona telecom. În mod interesant Apple vinde în magazinele sale şi produse de fitness şi sănătate Nokia, cele branduite Withings până de curând.

Pe viitor există şi perspectiva unui parteneriat Apple - Nokia în acest segment. Finlandezii au promis şi că vor furniza echipament de reţea americanilor, ceea ce se va reflecta în profitul celorlalte segmente ale sale. Acum rămâne ca doar Qualcomm să urmeze o rută la fel de pacifistă cu firma fondată de Steve Jobs.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×