Apple prezinta un client AIM pentru iPhone, iChat

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.187 ori
<b>Apple prezinta un client AIM pentru iPhone, iChat</b>Evident, existau deja numeroase aplicatii third party de messaging pe iPhone, fie ca vorbim despre AIM, Jabber, ICQ, MSN sau Yahoo!, dar nici una dezvoltata cu noul SDK lansat de Apple. iChat este noul client de messaging, care soseste prin intermediul...

Evident, existau deja numeroase aplicatii third party de messaging pe iPhone, fie ca vorbim despre AIM, Jabber, ICQ, MSN sau Yahoo!, dar nici una dezvoltata cu noul SDK lansat de Apple.

iChat este noul client de messaging, care soseste prin intermediul Apple, oficial, spre deosebire de aplicatiile homebrew mentionate anterior. Clientul nativ AIM a fost prezentat in cadrul evenimentului iPhone Software Roadmap, cu ocazia caruia a debutat SDK-ul iPhone. Se pare ca iChat suporta multiple conversatii simultan, intre care pute naviga cu ajutorul unei simple atingeri de ecran. Lista de amici din acest program de messaging afiseaza avatarul dumneavoastra, numele, statusul si se sincronizeaza cu agenda de contacte de pe iPhone.

Avem de-a face cu un client full iChat, in sfarsit, fara potentialele buguri ale softurilor third party si fara dezaprobarea Apple fata de acestea. Si mai surprinzator este faptul ca developerii s-au miscat destul de repede, dezvoltand clientul AIM in doar 5 zile. Putem doar sa speram ca vom mai vedea astfel de aplicatii pe iPhone, fie de la Apple sau de la homebreweri. De la Yahoo! Messenger, pana la MSN, posibilitatile sunt de dezvoltarea sunt infinite, mai ales acum ca SDK-ul este disponibil.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×