Apple primește brevetul pentru cel mai îndrăzneț design de iPhone, cel care adoptă carcasă din sticlă

1.083 ori
<b>Apple primește brevetul pentru cel mai îndrăzneț design de iPhone, cel care adoptă carcasă din sticlă</b>Se vorbește de mulți ani despre dorința celor de la Apple de a lansa un iPhone cu carcasă din sticlă, ceva ce nu a sosit până acum pe piață. Totuși, viitorul se anunță a fi promițător, astfel că în aceste zile compania din Cupertino a primit

Informația că cei de la Apple iau în calcul posibilitatea de lansare a unui iPhone cu o carcasă din sticlă sosea încă din 2016 în mediul online, atunci când se vorbea despre iPhone 7s. Totul s-a dovedit a fi doar un zvon și nimic mai mult la acea vreme dar acum avem așteptări pentru un asemenea telefon în anii ce urmează, asta pentru că gigantul din Cupertino tocmai ce a primit un brevet pentru design-ul ce include sticla.

Aflăm din partea celor de la Patently Apple faptul că de-a lungul anilor compania americană a mai avut ceva brevete referitoare la un astfel de produs cu o carcasă din sticlă, dar nimic nu a fost pe atât de descriptiv precum brevetul pe care îl descoperim acum. Suntem informați că optarea pentru o carcasă din sticlă va impune și utilizarea unei structuri interne (probabil metalică) pentru integrarea componentelor și folosirea de adeziv pentru susținerea ecranului.

iPhone din sticla

Se specifică și că display-ul ar putea fi atât unul rigid sau flexibil și că la rândul lor și alte componente ar putea fi flexibile. Modalitatea prin care se va asambla un asemenea iPhone este prezentată în schița de sus și pentru informații mai detaliate despre cum va fi implementată carcasa din sticlă puteți accesa brevetul de aici. Un lucru ce mai trebuie menționat este că Apple ar putea și pentru alte materiale în loc de sticlă precum ceramica sau fibre compozite.

Aparent, o astfel de carcasă din sticlă ar simplifica structura internă a telefoanelor, dar nu se știe cât de bine se va prezenta un așa dispozitiv la capitolul rezistență. Deși look-ul unui handset de genul va fi cu siguranță deosebit, în situația neplăcută în care dispozitivul cade și sticla se sparge, costurile sunt unele uriașe cel puțin în cazul Apple. La ora actuală numai pentru înlocuirea panoului spate de pe iPhone X se aplică un tarif de 549 dolari în SUA.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×