Apple primește titlul de compania no. 1 pe partea de inovație

1.671 ori
<b>Apple primește titlul de compania no. 1 pe partea de inovație</b>Știu că deja se vor stârni câteva comentarii legate de Apple și inovațiile sale. Cei care merg pe sistemul Android sau pe Windows Phone vor spune că Apple a primit acest titlul în mod gratuit, fără un fundament real. Totuși, Apple oferă dovada...

Știu că deja se vor stârni câteva comentarii legate de Apple și inovațiile sale. Cei care merg pe sistemul Android sau pe Windows Phone vor spune că Apple a primit acest titlul în mod gratuit, fără un fundament real. Totuși, Apple oferă dovada că succesul comercial nu se leagă direct de sumele investite în R&D.

Avem în față un studiu făcut în mod serios de către Booz și aceștia au încercat să ofere un TOP 1000 al celor mai inovative companii. Mai întâi să vedem cât investesc în R&D - Research & Development, câteva dintre numele mari din it&c :

  • Samsung - 9 miliarde dolari;
  • Microsoft - aprox. 9 miliarde dolari;
  • Intel - 8.4 miliarde dolari;
  • Nokia - 7.8 miliarde dolari;
  • Panasonic - 6.6 miliarde $;
  • Apple - 2.4 miliarde $. 

Mă uimesc investițiile Nokia care se ridică la o valoare foarte mare, se apropie de Microsoft sau Samsung la acest capitol și de trei ori peste Apple.

Observați că Apple cu o sumă mult mai mică reușește să aconteze prima poziție, până la urmă nu contează cât de mare este bugetul, ci cum este direcționat el. Trebuie precizat că sumele de mai sus au fost valide pentru anul 2011, 2012 va fi diferit.

Apple iese în față prin succesul iPhone & iPad + magazinul de aplicații dedicat. Veniturile lor majore vin din hardware, din comercializarea propriu-zisă a device-urilor. Gândiți-vă ce profit scoate iPhone cu cost de producție sub 250 dolari și în România în varianta de 16 GB nu coboară sub 3.300 lei. Samsung a reușit să direcționeze pozitiv acele 9 miliarde investite în cercetare și dezvoltare, dovadă succesul obținut cu Galaxy S II și S III, Note din prima generație și Note II.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×