Apple raspunde acuzatiilor Greenpeace!

Autor:  | Publicat în:  Apple 980 ori
<b>Apple raspunde acuzatiilor Greenpeace!</b>Va informam ieri in legatura cu analiza efectuata de catre Greenpeace asupra lui iPhone, in urma careia s-a descoperit ca terminalul produse de Apple contine o serie de chimicale periculoase pentru natura si om. Iata ca un reprezentant Apple a dat replica...

Va informam ieri in legatura cu analiza efectuata de catre Greenpeace asupra lui iPhone, in urma careia s-a descoperit ca terminalul produse de Apple contine o serie de chimicale periculoase pentru natura si om. Iata ca un reprezentant Apple a dat replica astazi celor de la Greenpeace, aparand "telefonul anului 2007".

Cei de la Greenpeace au recunoscut faptul ca iPhone indeplineste regulile impuse de standardul ROHS (Restrictia Substantelor Periculoase), in varianta sa europeana, dar nu au ezitat sa critice compania lui Steve Jobs pentru folosirea PVC-urilor si a materialelor brominate. Reprezentantii organizatiei ecologice au tinut sa aminteasca faptul ca Apple a promis ca va renunta la astfel de componente pana in anul 2008... Totusi, se pare ca producatorul lui iPhone nu a luat inca masuri in aceasta privinta, spre deosebire de mari producatori ca Nokia sau Sony Ericsson, care au renuntat deja la PVC si materiale brominate.

Cata vreme Apple respecta standardul RoHS, singurul lucru care li se poate inputa este folosirea componentelor mentionate anterior. De mentionat este faptul ca RoHS este cel mai dur set de restrictii din lume in ce priveste substantele folosite in cadrul electronicelor. Ne surprinde faptul ca Greenpeace s-a sesizat tocmai acum, cand iPhone este pe cale sa se lanseze in Europa... Daca handsetul este atat de daunator pe cat se afirma, de ce nu s-au efectuat teste asupra sa mai devreme? Sa fie totul o mare conspiratie care are ca scop discreditarea celor de la Apple inaintea de lansare europeana a telefonului lor?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×