Apple repara bugurile din QuickTime

1.052 ori
<b>Apple repara bugurile din QuickTime</b>Apple a lansat patchuri pentru nu mai putin de 7 buguri intalnite frecvent in QuickTime, versiunea 7.3 pentru Mac OS X si Windows. Toate vulnerabilitatile, mai putin una au putut fi catalogate drept critice, dar Apple niciodata nu eticheteaza defectele si...

Apple a lansat patchuri pentru nu mai putin de 7 buguri intalnite frecvent in QuickTime, versiunea 7.3 pentru Mac OS X si Windows.

Toate vulnerabilitatile, mai putin una au putut fi catalogate drept critice, dar Apple niciodata nu eticheteaza defectele si nici patchurile in functie de urgenta lor. Totusi, compania este foarte prudenta cu bugurile care ar putea permite atacatorilor sa implementeze softuri malware pe Mac-uri sau PC-uri care nu folosesc patchuri. 2 dintre cele 7 buguri au legatura cu renderizeaza fisierelor PICT de catre QuickTime, unul apare atunci cand playerul ruleaza formatul QTVR (QuickTime Virtual Reality), iar 3 buguri au legatura cu managementul filmelor, in vreme ce ultimul bug apare atunci cand QuickTime lucreaza cu appleturi Java.

Cele 6 buguri care implica formaturi imagine si video pot fi exploatate de catre atacatorii care pacalesc utilizatorii, acestia din urma accesand fisiere infectate. Cel de-al saptelea bug (cel legat de Java) poate fi exploatat, facandu-l pe utilizator sa viziteze un site cu un applet infectat. Aceasta vulnerabilitate cere atacatorului sa aiba o serie de drepturi de acces catre computerul tinta. QuickTime poate fi updatat acum prin intermediul feature-ului Software Update din Mac OS X in vreme ce utilizatorii Windows XP si Vista pot descarca fie QuickTime 8.3 sau pot folosi update-ul care soseste cu editiile anterioare.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×