Apple se declară Împotriva cumpărării acțiunilor În cadrul unui program de 50 de miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Apple 830 ori
<b>Apple se declară Împotriva cumpărării acțiunilor În cadrul unui program de 50 de miliarde de dolari</b>Cu câteva luni în urma investitorul Carl Icahn venea cu propunerea ca Apple să recumpere acțiuni în valoare de 50 de miliarde anul viitor, în favoarea acționarilor săi. Apple a anunțat că va analiza această idee, dar acum le...

Cu câteva luni în urma investitorul Carl Icahn venea cu propunerea ca Apple să recumpere acțiuni în valoare de 50 de miliarde anul viitor, în favoarea acționarilor săi. Apple a anunțat că va analiza această idee, dar acum le recomandă investitorilor să voteze împotriva sa.

Acționarii vor vota în februarie cu privire la acest program, dar reprezentanții Apple au ținut să menționeze că ei generează deja profituri mari pentru investitori, deci nu e nevoie de buyback. Chiar dacă acționarii votează propunerea lui Icahn în februarie, compania din Cupertino nu e obligată să pună în aplicare decizia, deci presiunea nu e chiar atât de mare. Totuși Carl Icahn pare a insista pe această idee, care e doar una dintre cele 11 propuneri pe care le vor vota mai marii Apple peste 2 luni.

Apple a cheltuit deja 23 de miliarde de dolari pentru buyback al acțiunilor în 2013, dar planul pentru 2014 nu este cunoscut. Atunci când navighezi cu un vas atât de uriaș precum firma din Cupertino e inevitabil să nu dai și de ape tulburi și întotdeauna aspectul financiar va fi vital. Uitați-vă la Microsoft și scandalul antitrust sau la Facebook și decizia grăbită de a se lista la bursă, care i-a scăzut cotă... Să sperăm că Apple va aborda situația cu mai multă înțelepciune.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×