Apple și Google câștiga Împreună licitația pentru brevetele Kodak; 527 de milioane de dolari În joc!

Autor:  | Publicat în:  Kodak 787 ori
<b>Apple și Google câștiga Împreună licitația pentru brevetele Kodak; 527 de milioane de dolari În joc!</b>în luna decembrie, Apple și Google își uneau forțele pentru a cumpăra brevetele Kodak, companie afla în colaps. Acest nume avea totuși o importanță majoră, Kodak deținând 1.100 de brevete legate de tehnologia de procesare a imaginii și multe...

în luna decembrie, Apple și Google își uneau forțele pentru a cumpăra brevetele Kodak, companie afla în colaps. Acest nume avea totuși o importanță majoră, Kodak deținând 1.100 de brevete legate de tehnologia de procesare a imaginii și multe altele. Ei bine azi aflăm cum s-a terminat achiziția de brevete.

Apple și Google au făcut echipă pentru această achiziție și au cheltuit 527 de milioane de dolari pentru acestea. Asta în ciuda faptului că atunci când Kodak a declarat falimentul, compania afirmă că brevetele sale valorează 2 miliarde de dolari. Dacă vă mirați ca rivali atât de faimoși s-au asociat, ei bine aflați că mutarea e una inteligenta, ea oprind escaladarea licitațiilor, în urma cărora o companie sau alta ar fi ieșit în pierdere cu mai mult decât suma de mai sus.

Nu e prima oară când se asociază astfel de rivali, un exemplu recent fiind Apple + Microsoft + RIM, care au cumpărat la pachet brevetele Nortel (peste 6000), la un preț de 4.5 miliarde de dolari. Interesant e că Apple propusese inițial o licitație la comun cu Microsoft, în vreme ce Google se aliase cu partnerii producători de telefoane din Asia.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×