Apple versus Adobe, in afacerea "FlashGate"!

Autor:  | Publicat în:  Software 1.180 ori
<b>Apple versus Adobe, in afacerea "FlashGate"!</b>CEO-ul Apple afirma ca Flash nu este destul de bun pentru iPhone, iar cei de la Adobe i-au raspuns lui Steve Jobs ca smartphone-ul sau nu este gata pentru Web, fara aceasta tehnologie. Scandalul a inceput marti, atunci cand Jobs a afirmat ca Flash, in...

CEO-ul Apple afirma ca Flash nu este destul de bun pentru iPhone, iar cei de la Adobe i-au raspuns lui Steve Jobs ca smartphone-ul sau nu este gata pentru Web, fara aceasta tehnologie.

Scandalul a inceput marti, atunci cand Jobs a afirmat ca Flash, in varianta desktop este prea lent pentru a fi utilizat pe iPhone, iar versiunea mobila de Flash "nu poate fi folosita pe Web". Astfel, in loc de a suporta Flash, Apple prefera ca un clip video sa fie oferit intr-un format unic. Ca urmare, desi YouTube este suportat de iPhone, doar anumite video-uri web pot fi vizualizate de pe acest terminal.

Ryan Stewart, purtatorul de cuvant al Adobe a raspuns afirmatiilor lui Steve Jobs spunand ca experienta Web nu va fi niciodata completa pe iPhone, fara o anumita forma de suport Flash. De asemenea Stewart a precizat ca Nokia si Sony au adoptat deja Flash pe terminalele lor si la ora actuala exista 450 de milioane de handseturi care suporta aceasta tehnologie, cu perspective pentru 1 miliard de astfel de terminale pana in 2010. Jobs a revenit, replicand ca este nevoie de o versiune suplimentara, pe langa Flash si Flash, o versiune "de mijloc".

Va suporta vreodata iPhone Flash, dupa acest schimb acid de replici intre cele 2 companii? Este foarte putin probabil, dar probabil lansarea SDK-ului pentru iPhone va lasa loc unei noi tehnologii, care sa inlocuiasca popularul Flash.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×