Apple versus Adobe, in afacerea "FlashGate"!

Autor:  | Publicat în:  Software 1.185 ori
<b>Apple versus Adobe, in afacerea "FlashGate"!</b>CEO-ul Apple afirma ca Flash nu este destul de bun pentru iPhone, iar cei de la Adobe i-au raspuns lui Steve Jobs ca smartphone-ul sau nu este gata pentru Web, fara aceasta tehnologie. Scandalul a inceput marti, atunci cand Jobs a afirmat ca Flash, in...

CEO-ul Apple afirma ca Flash nu este destul de bun pentru iPhone, iar cei de la Adobe i-au raspuns lui Steve Jobs ca smartphone-ul sau nu este gata pentru Web, fara aceasta tehnologie.

Scandalul a inceput marti, atunci cand Jobs a afirmat ca Flash, in varianta desktop este prea lent pentru a fi utilizat pe iPhone, iar versiunea mobila de Flash "nu poate fi folosita pe Web". Astfel, in loc de a suporta Flash, Apple prefera ca un clip video sa fie oferit intr-un format unic. Ca urmare, desi YouTube este suportat de iPhone, doar anumite video-uri web pot fi vizualizate de pe acest terminal.

Ryan Stewart, purtatorul de cuvant al Adobe a raspuns afirmatiilor lui Steve Jobs spunand ca experienta Web nu va fi niciodata completa pe iPhone, fara o anumita forma de suport Flash. De asemenea Stewart a precizat ca Nokia si Sony au adoptat deja Flash pe terminalele lor si la ora actuala exista 450 de milioane de handseturi care suporta aceasta tehnologie, cu perspective pentru 1 miliard de astfel de terminale pana in 2010. Jobs a revenit, replicand ca este nevoie de o versiune suplimentara, pe langa Flash si Flash, o versiune "de mijloc".

Va suporta vreodata iPhone Flash, dupa acest schimb acid de replici intre cele 2 companii? Este foarte putin probabil, dar probabil lansarea SDK-ului pentru iPhone va lasa loc unei noi tehnologii, care sa inlocuiasca popularul Flash.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×