Apple vrea despăgubiri de 2.5 miliarde de dolari de la Samsung, 2 miliarde doar presupusul profit realizat de Samsung pe seama "copierii Apple"

870 ori
<b>Apple vrea despăgubiri de 2.5 miliarde de dolari de la Samsung, 2 miliarde doar presupusul profit realizat de Samsung pe seama "copierii Apple"</b>După ce ieri vă informam că Apple și Samsung nu s-au înțeles cu privire la valoarea brevetelor pe care și le dispută, astăzi au început să apară și sume asociate cu proprietățile intelectuale și daunele companiilor. Vă reamintesc că Tim...

După ce ieri vă informam că Apple și Samsung nu s-au înțeles cu privire la valoarea brevetelor pe care și le dispută, astăzi au început să apară și sume asociate cu proprietățile intelectuale și daunele companiilor. Vă reamintesc că Tim Cook s-a întâlnit cu șefii Samsung, încercând să ajungă la o înțelegere, dar acest lucru nu s-a întâmplat și ca urmare vom avea un mare proces pe 30 iulie.

înainte de acest proces fiecare companie implicată, în acest caz Samsung și Apple au depus documente cu despăgubirile și pretențiile pe care le au dacă vor câștiga. în documentul oficial depus la tribunal, Apple estimează că Samsung ar fi câștigat 2 miliarde de dolari pe seama tehnologiei Apple și că i-a costat pe creatorii lui iPhone încă 500 de milioane de dolari în profituri potențiale pierdute. Tot Apple estimează și că i se cuvin 25 de milioane de dolari despăgubiri pentru vânzările care se vor mai efectua și profiturile pierdute între timp.

Astfel, suma totală pe care Apple o cere este de 2.525 miliarde de dolari, ceea ce dacă nu mă înșel înseamnă o mică parte din valoarea componentelor pe care Samsung le furnizează celor de la Apple pe o perioadă de un an. Ca să înțelegeți ce relație simbiotică au Apple și Samsung, aflați că la un moment dat se zvonea că producătorul lui iPhone și iPad va apela la altă companie pentru a-i produce RAM-ul pentru terminalele sale. Doar această veste a făcut acțiunile Samsung să pice cu 10 miliarde de dolari!

Apple a publicat în același document și o împărțire a proprietăților intelectuale și cât valorează fiecare (aproximativ):

  • 2.02 dolari pentru gestul overscroll bounce
  • 3.10 dolari pentru scrolling (API)
  • 2.02 dolari pentru tap pentru zoom și navigare
  • 24 de dolari pentru folosirea designurilor Apple

Se va termina vreodată această hărțuire constantă?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×