ASUS va pune un accent mai mare pe ROG Phone şi mai puţin pe ZenFone-uri midrange, după schimbarea de CEO şi de strategie

Autor:  | Publicat în:  Asus 2.330 ori
<b>ASUS va pune un accent mai mare pe ROG Phone şi mai puţin pe ZenFone-uri midrange, după schimbarea de CEO şi de strategie</b>Vă informam ieri că ASUS va trece prin schimbări manageriale în 2019, CEO-ul Jerry Shen părăsindu-şi postul pentru a fonda o companie axată pe AI şi Internet of Things. Va fi înlocuit de 2 co-CEO, iar ASUS va face o reorientare

UPDATE 17-12-2018: Pentru a lămuri exact care sunt planurile în zona smartphone pentru perioada următoare, cei de la ASUS au venit cu o declarație oficială. Pe această cale ni se dezvăluie că firma taiwaneză se va concentra pe telefoane ZenFone high-end și pe smartphone-uri de gaming.

În ceea ce privește îndoielile pe care le ridică unii despre continuitatea brandului, confirmăm că vom continua dezvoltarea seriei ZenFone, urmărind totodată extinderea pieței smartphone-urilor de gaming. Ne vom concentra pe perfecționarea soluțiilor pentru gameri și power useri.

ARTICOL INIȚIAL 14-12-2018:

Vă informam ieri că ASUS va trece prin schimbări manageriale în 2019, CEO-ul Jerry Shen părăsindu-şi postul pentru a fonda o companie axată pe AI şi Internet of Things. Va fi înlocuit de 2 co-CEO, iar ASUS va face o reorientare în zona Mobile. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Se pare că va lansa mai puţine ZenFone-uri şi se va concentra doar pe modelele high end. În acest timp va împinge în faţă mai mult modelele ASUS ROG Phone şi se va axa pe power useri şi pe gameri. Strategia aceasta le-a mers de minune la laptop-uri apropo, deci au experienţă pentru aşa ceva. Mă gândesc că vor lansa extra accesorii pentru ROG Phone, cu siguranţă un ROG Phone 2 şi eventual şi un headset VR dedicat.

Nu exclud o întreagă gamă de modele ROG Phone, eventual şi unul Lite mai ieftin sau unul cu specificaţii "obscene", ca 12 GB RAM şi 1 TB stocare. În rest vor avea loc investiţii mai mari în zona Internet of Things şi AI, prin noua companie a lui Jerry Shen, în care ASUS va avea o cotă de 30%. Produsele PC vor rămâne foarte importante, inclusiv laptopurile şi mai ales cele de gaming.

Mai multe detalii despre restructurare aveţi în acest Q&A cu oficialii firmei. Ce înţeleg eu din aceste informaţii e că am putea să nu mai vedem modele ZenFone Lite sau ZenFone Max, ci doar handseturi flagship sau ultra high end. Seria ROG Phone va evolua şi nu m-ar mira să apară şi ceva exclusivităţi de jocuri, parteneriate cu streameri sau companii producătoare de jocuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×