Schimbări mari la ASUS: preşedintele/CEO Jerry Shen va părăsi compania

1.137 ori
<b>Schimbări mari la ASUS: preşedintele/CEO Jerry Shen va părăsi compania</b>Asustek Computer a anunţat astăzi o schimbare importantă în conducerea sa: CEO-ul şi preşedintele Jerry Shen va renunţa la post la finalul acestei luni. Se produce o reorientarea a companiei, care va dori să îşi focalizeze eforturile

Asustek Computer a anunţat astăzi o schimbare importantă în conducerea sa: CEO-ul şi preşedintele Jerry Shen va renunţa la post la finalul acestei luni. Se produce o reorientarea a companiei, care va dori să îşi focalizeze eforturile pe smartphone-uri şi pe zona AI şi Internet of Things.

Jerry Shen va fi înlocuit de 2 co-CEO, SY Hsu şi Samson Hu. Primul este şeful secţiunii ASUS PC la ora actuală, iar cel din urmă se ocupă de zona Servicii Clienţi. Comitetul de directori ASUS a fost de acord să adopte un model de conducere co-CEO, considerând că noii şefi vor lucra bine împreună. Pe noi ne interesează zona smartphone, deci hai să vedem ce se schimbă acolo.

Asustek a anunţat că îşi va modifica strategia şi se va axa în special pe gameri şi power useri. Va cheltui 202.55 milioane de dolari pentru a acoperi pierderile legate de inventar, proprietăţile intelectuale şi reorganizarea business-ului. Povestea lui Jerry Shen nu se opreşte aici, ci el va înfiinţa o nouă companie, care se axează pe piaţa AI + Internet of Things, evident sub tutela ASUS, care va avea 30% cotă în compania sa.

Shen se află la ASUS de 25 de ani şi meritele sale au fost recunoscute de către ceilalţi oficiali ai companiei. ASUS vrea să cheltuiască în jur de 300 de milioane de dolari pe dezvoltarea business-ului AIoT, formând o echipă strategia pentru a intra în zone ca B2B sau enterprise în prima fază. Se vor face şi ajustări şi mutări de personal. Având în vedere aceste restructurări, profiturile pe final de an vor avea un nivel scăzut.

În concluzie ne aşteptăm la mai multe smartphone-uri de gaming pe viitor şi terminale ultra high end, plus eforturi în zona Internet of Things. Nu uităm nici de laptopurile de gaming sau accesoriile de gaming, unde ASUS ar fi crescut cu 20% în acest an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×