Au început pregătirile pentru 5G în Europa: BEREC organizează o sesiune publică de informare

632 ori
<b>Au început pregătirile pentru 5G în Europa: BEREC organizează o sesiune publică de informare</b>Aflăm astăzi prin intermediul celor de la ANCOM de faptul că pregătirile pentru standardul de conectivitate 5G au început pe plan european, BEREC fiind Organismul  Autorităţilor Europene de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor Electronice care

Ştiam de ceva vreme ca în 2018, în această vară vor începe testele tehnologiei 5G în câteva ţări europene, inclusiv România. Acum se produc mişcări în această zonă şi aflăm de la ANCOM că BEREC a organizat o sesiune publică de informare legată de documente importante pentru piaţa europeană de comunicaţii electronice. Cei 5 piloni ai strategiei sunt în imaginea header a acestui articol.

BEREC

BEREC este Organismul Autorităţilor Europene de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor Electronice, iar preşedintele său, Johannes Gungl a prezentat rezultatele reuniunii plenare a Organismului. Acea sesiune a avut loc la Bruxelles, în Belgia, iar scopul a fost o mai uşoară dezvoltare şi implementare a tehnologiilor 5G în Europa. Printre subiectele discutate s-a numărat o înţelegere comună între autorităţi şi operatori cu privire la acoperirea mobilă.

Cei 5 piloni sunt:

  1. pregătirea peisajului 5G
  2. cultivarea "seminţelor" 5G
  3. ajutaRea creşterii producţiei
  4. monitorizarea dezvoltării
  5. recoltarea beneficiilor.

Au fost realizate şi raporturi cu privire la fuziunile continentale, precum cea dintre Hutchinson şi Orange în Austria, Hutchinson şi Telefonica în Irlanda şi Telefonica/KPN în Germania. BEREC strânge informaţii despre reţele, despre capacitatea lor şi despre infrastructura partajată. În pragul 5G-ului lucrurile par să se facă diferit faţă de 4G şi se încurajează mai degrabă cooperarea între companii, decât concurenţa.

5G are la bază celule mici, deci este nevoie de mai multe staţii de bază pentru funcţionare. E loc pe piaţa hardware deci pentru toată lumea, fie că vorbim de Nokia, Ericsson, Huawei, ZTE sau alţi furnizori de gen. Consultarea care a început în această săptămână este una publică şi feedbackul celor interesaţi e vital. 2020 rămâne anul ţinta pentru lansarea serviciilor 5G.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×