Autoritățile Europene Își exprimă Îngrijorarea cu privire la achizițiile În aplicație

Autor:  | Publicat în:  UE 475 ori
<b>Autoritățile Europene Își exprimă Îngrijorarea cu privire la achizițiile În aplicație</b>Dacă ați jucat măcar o dată un titlu freemium știți că sunteți la un click distanță de faliment, mai ales atunci când un copil pune mâna pe tableta și smartphone și cumpăra gems în valoare de sute de RON. Ei bine, Comisia Europeană vrea...

Dacă ați jucat măcar o dată un titlu freemium știți că sunteți la un click distanță de faliment, mai ales atunci când un copil pune mâna pe tableta și smartphone și cumpăra gems în valoare de sute de RON. Ei bine, Comisia Europeană vrea să ia măsuri cu privire la aceste in app purchases.

Conform platformei analytics Distimo în jur de 80% din veniturile industriei de aplicații vin din achizițiile din aplicație. UE indică faptul că aceasta industrie trebuie să evolueze și să inoveze și va face asta doar câștigând încrederea utilizatorului și nu păcălindu-l. La ora actuală peste 50% dintre jocurile online din Europa sunt promovate drept gratuite, deși deseori implica și costuri extra.

Copiii sunt cei mai expuși la conceptul de free download, care nu înseamnă întotdeauna și Free to Play. Evident exista și plângeri din această zonă, iar Comisia Europeană s-a întâlnit cu autoritățile din fiecare țară și marile companii tech pentru a discuta legat de o soluție. Una dintre soluții ar fi o autentificare mai strictă la in app purchases sau măcar scăderea prețurilor acelor faimoase "gems".

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×