Avem un nou format video: H.265, aprobat oficial de toate "comitetele și comițiile"

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.345 ori
<b>Avem un nou format video: H.265, aprobat oficial de toate "comitetele și comițiile"</b>Conform unor estimări recente conținuturile video ocupa aproximativ jumătate din lățimea de bandă folosită la nivel global, iar H.264 este formatul/codecul care reprezintă 80% din aceste conținuturi. Acum Comitetul Internațional de...

Conform unor estimări recente conținuturile video ocupa aproximativ jumătate din lățimea de bandă folosită la nivel global, iar H.264 este formatul/codecul care reprezintă 80% din aceste conținuturi. Acum Comitetul Internațional de Telecomunicații a aprobat un nou format video, bazat pe H.264: H.265.

Cunoscut și drept High Efficiency Video Coding, H.265 va despovăra rețelele globale, fiind o versiune mai lite de codare video. Ce aduce nou acest sistem? Ei bine, va necesita jumătate din bitrate-ul predecesorului său pentru a oferi aceeași calitate video atunci când va fi implementat pe platformele de distribuție video. Deocamdată H.265 e în stadiu de aprobare primară, iar odată intrat în acțiune el va scădea consumul de date semnificativ.

H.264 este adoptat de către giganți precum Apple, Intel, Microsoft, Motorola, Sony, Toshiba, Samsung sau Nokia și exemplele pot continua. Câtă vreme calitatea rămâne aceeași și solicitarea asupra conexiunii e mai scăzută, nu pot să zic decât că mă bucur de această evoluție. Bănuiesc că asta înseamnă că un clip Full HD de pe YouTube s-ar încărca instant și complet via 4G.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×