Bateria "inteligenta" previne exploziile cauzate de supraincalzire

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.089 ori
<b>Bateria "inteligenta" previne exploziile cauzate de supraincalzire</b>Operatorul japonez NTT DoCoMo a dezvoltat o noua baterie "inteligenta" care va preveni exploziile si incendiile, trimitand utilizatorului update-uri constante despre starea sa. Aceasta inventie este opera cercetatorilor japonezi si ne intrebam daca nu ar...

Operatorul japonez NTT DoCoMo a dezvoltat o noua baterie "inteligenta" care va preveni exploziile si incendiile, trimitand utilizatorului update-uri constante despre starea sa.

Aceasta inventie este opera cercetatorilor japonezi si ne intrebam daca nu ar fi fost mai usor ca acestia sa creeze o baterie care sa nu explodeze, indiferent de conditiile de utilizare. Revenind la acumulator, acesta soseste dotat cu un "creier", un microcomputer de 8 biti, care ii va monitoriza functionarea si va trimite informatiile rezultate utilizatorului.

Bateria va va anunta cand trebuie sa o incarcati sau cand este momentul pentru reparatii, eventual pentru o inlocuire. Informatiile vor fi stocate chiar pe baterie, acestea putand fi vizualizate, chiar daca schimbati terminalul mobil. NTT DoCoMo afirma ca monitorizarea statutului bateriei Li-ion previne incendiile si exploziile, o problema comuna pentru toate aparatele portabile ce folosesc baterii. Noii acumulatori vor sosi pe telefoanele mobile incepand cu 2009.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×