Bateria "inteligenta" previne exploziile cauzate de supraincalzire

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.097 ori
<b>Bateria "inteligenta" previne exploziile cauzate de supraincalzire</b>Operatorul japonez NTT DoCoMo a dezvoltat o noua baterie "inteligenta" care va preveni exploziile si incendiile, trimitand utilizatorului update-uri constante despre starea sa. Aceasta inventie este opera cercetatorilor japonezi si ne intrebam daca nu ar...

Operatorul japonez NTT DoCoMo a dezvoltat o noua baterie "inteligenta" care va preveni exploziile si incendiile, trimitand utilizatorului update-uri constante despre starea sa.

Aceasta inventie este opera cercetatorilor japonezi si ne intrebam daca nu ar fi fost mai usor ca acestia sa creeze o baterie care sa nu explodeze, indiferent de conditiile de utilizare. Revenind la acumulator, acesta soseste dotat cu un "creier", un microcomputer de 8 biti, care ii va monitoriza functionarea si va trimite informatiile rezultate utilizatorului.

Bateria va va anunta cand trebuie sa o incarcati sau cand este momentul pentru reparatii, eventual pentru o inlocuire. Informatiile vor fi stocate chiar pe baterie, acestea putand fi vizualizate, chiar daca schimbati terminalul mobil. NTT DoCoMo afirma ca monitorizarea statutului bateriei Li-ion previne incendiile si exploziile, o problema comuna pentru toate aparatele portabile ce folosesc baterii. Noii acumulatori vor sosi pe telefoanele mobile incepand cu 2009.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×