Bateriile retrase de Nokia de pe piata scad profiturile celor de la Matsushita

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.114 ori
<b>Bateriile retrase de Nokia de pe piata scad profiturile celor de la Matsushita</b>Costurile retragerii masive de pe piata a bateriilor defectuoase de telefoane mobile au scazut considerabile profiturile in cel de-al doilea sfert fiscal al anului (cu 17%) pentru Matsushita, creatorul produselor branduite Panasonic. Profiturile obtinute...

Costurile retragerii masive de pe piata a bateriilor defectuoase de telefoane mobile au scazut considerabile profiturile in cel de-al doilea sfert fiscal al anului (cu 17%) pentru Matsushita, creatorul produselor branduite Panasonic.

Profiturile obtinute de companie in perioada iulie-septembrie au scazut la 573.8 milioane de dolari, de la 691.4 milioane, obtinute in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile au crescut totusi cu 1%, la 19.9 milioane de dolari, datorita cererii globale de televizoare cu ecran plat, semiconductoare, camere digitale si aparate de aer conditionat. Factorul determinant pentru scaderea profiturilor celor de la Matsushita a fost cu siguranta retragerea bateriilor litiu-ion in cazul a 46 milioane de telefoane mobile Nokia.

Retragerea acestora a fost determinata de probleme grave ale bateriilor datorate supraincalzirii acestora. Cu o luna in urma, un incendiu a izbucnit la fabrica Matsushita din Osaka, cea care produce baterii litiu-ion. Repararea fabricii va costa 17.4 milioane de dolari, iar muncitorii isi vor relua activitatatea partial incepand de astazi, conform Matsushita. De asemenea, la totalul pierderilor s-au adaugat partile defectuoase ale uscatoarelor, cuptoarelor cu microunde, frigiderelor si cele ale altor produse. Totalul pierderilor generate de probleme de calitate se ridica la 137.8 milioane de dolari, in prima jumatate a acestui an.

Totusi Matsushita isi pastreaza neschimbate predictiile pentru anul fiscal care se termina in martie 2008, anuntand un profit posibil de 2.1 miliarde de dolari si vanzari de 76.6 miliarde de dolari.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×