Nokia N95 "imprumuta" schimbarea de mod landscape/portrait de la iPhone

3.320 ori
<b>Nokia N95 "imprumuta" schimbarea de mod landscape/portrait de la iPhone</b>Un feature extrem de apreciat de utilizatorii lui iPhone si iPod Touch este felul in care terminalele fac trecerea automat de la modul landscape la cel portrait, in functie de felul in care tineti telefonul sau playerul. Acum o astfel de functie este...

Un feature extrem de apreciat de utilizatorii lui iPhone si iPod Touch este felul in care terminalele fac trecerea automat de la modul landscape la cel portrait, in functie de felul in care tineti telefonul sau playerul. Acum o astfel de functie este prezenta si pe Nokia N95, datorita unei aplicatii pe care o puteti urmari in actiune, dand click pe imaginea urmatoare pentru a fi transportat la un clip video demonstrativ.

Problema a fost rezolvata cu ajutorul developerului francez By Samir si al aplicatiei sale freeware rotateMe v2. Softul exista deja pe Internet de ceva vreme si este prezent neoficial pe terminalele N80 si N73, dar doar in varianta de versiune 1. Versiunea 2 va fi lansata in curand, iar intre timp puteti urmari demoul din clipul de mai sus, observand ca Nokia N95 isi pune in valoarea asul din maneca: faptul ca telefonul isi foloseste senzorul de miscare al camerei drept accelerometru.

Este evident ca acest senzor va detecta orientatea telefonului si va face automat schimbarea dintre modurile landscape si portrait. rotateMe 2 pentru Nokia N95 va fi disponibil incepand cu luna noiembrie a acestui an. Implementarea accelerometrelor pare fi ultima moda in lumea mobilelor, dar si in cea a consolelor, unde Nintendo Wii a dat tonul cu aceasta inovatie, care acum tinde sa devina un standard. Oare Nokia N95 isi va folosi accelerometrul si pentru gaming sau strict pentru vizualizarea portrait a filmelor?

Clip video:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×