BlackBerry cumpărat de un consorțiu de investiții canadian la prețul de 4.7 miliarde de dolari

930 ori
<b>BlackBerry cumpărat de un consorțiu de investiții canadian la prețul de 4.7 miliarde de dolari</b>Se pare că nu Lenovo sau Microsoft vor achiziționa BlackBerry, ci un consorțiu canadian de investiții sub numele de Fairfax. Acesta va plăti 4.7 miliarde de dolari pentru companie și era deja implicat în activitatea producătorului canadian,...

Se pare că nu Lenovo sau Microsoft vor achiziționa BlackBerry, ci un consorțiu canadian de investiții sub numele de Fairfax. Acesta va plăti 4.7 miliarde de dolari pentru companie și era deja implicat în activitatea producătorului canadian, deținând 10% din acțiunile sale.

Ultimele luni nu au adus vești bune pentru BlackBerry, recent fiind concediați și 4500 de angajați. Compania era într-o vrie gravă și riscă să o ia pe urmele Palm, dar fără a se dizolva într-o companie tech mare, ci de una singură. în aceste condiții nu putem știi ce proiecte au rămas în standby și când se va lansa BlackBerry Z30, dacă se va mai lansa.

între timp acțiunile BlackBerry au fost scoase de la bursă, iar oferta Fairfax prespune preluarea acțiunilor cu 9 dolari bucata. în 2007 o acțiune BlackBerry valora 200 de dolari, iar ieri ajunsese la 8.72 dolari. Va reuși compania canadiană care a produst smartphone-uri înaintea Samsung și Apple să își revină?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×