BlackBerry PlayBook: plusuri si minusuri fata de iPad, Dell Streak si Galaxy Tab

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Tableturi 1.607 ori
<b>BlackBerry PlayBook: plusuri si minusuri fata de iPad, Dell Streak si Galaxy Tab</b>Era inevitabil ca dupa lansarea primului tablet BlackBerry sa nu apara comparatiile cu Apple iPad si celalalt tablet aflat pe buzele tuturor, Samsung Galaxy Tab. Comparatia este realizata in tabelul de mai jos si disecata in randurile urmatoare. Acestei...

Era inevitabil ca dupa lansarea primului tablet BlackBerry sa nu apara comparatiile cu Apple iPad si celalalt tablet aflat pe buzele tuturor, Samsung Galaxy Tab. Comparatia este realizata in tabelul de mai jos si disecata in randurile urmatoare. Acestei liste i se alatura si Dell Streak, tabletul de 5 inchi pe care vi l-am prezentat intr-o recenzie amanuntita cu cateva saptamani in urma.

In ordinea marimii, terminalele isi etaleaza display-urile de 5 inchi (800 x 480; Dell Streak), 7 inchi (1024 x 600; Galaxy Tab si BlackBerry PlayBook) si 9.7 inchi (1024 x 768; Apple iPad). Dell Streak are cea mai ridicata densitate a pixelilor (187), iar comparatia include 2 modele Android 2.2 (sub forma de upgrade pentru Streak), un model iOS si unul bazat pe platforma QNX (PlayBook).

Sub carcasa tuturor celor 4 modele care se infrunta astazi se ascund procesoare de 1 GHz, dar in cazul lui PlayBook este vorba despre un dual core Cortex A9, in vreme ce Apple recurge la un Apple A4, Samsung la un Cortex A8 de 1 GHz si Dell la un Snapdragon. La capitolul RAM, tot modelul BlackBery sta cel mai bine, cu 1 GB de memorie, versus cei 256 MB de pe iPad, respectiv 512 MB pe Dell Streak si Galaxy Tab.

In cele din urma, dovedind ca aceasta lupta este castigata de PlayBook de departe, RIM a anuntat ca va lansa si versiuni 4G ale tabletului, ceea ce niciunul dintre celelalte modele nu poate oferi, deocamdata. Totusi, factorul decizional principal pentru achizitionarea tabletului BlackBerry va fi pretul, care nu a fost anuntat inca.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×