Android, cu adevarat un "iPhone Killer"? Sa vedem ce zic statisticile

Autor:  | Publicat în:  Android 1.890 ori
<b>Android, cu adevarat un "iPhone Killer"? Sa vedem ce zic statisticile</b>Inca de la momentul lansarii primei generatii de terminale iPhone, au existat persoane care afirmau ca acest telefon nu va avea succes si ca modelul va fi rapid intrecut de smartphone-uri numite "iPhone Killer". Aceasta "porecla" a fost data oricarui...

Inca de la momentul lansarii primei generatii de terminale iPhone, au existat persoane care afirmau ca acest telefon nu va avea succes si ca modelul va fi rapid intrecut de smartphone-uri numite "iPhone Killer". Aceasta "porecla" a fost data oricarui model dotat cu ecran touch si care avea potentialul sa vanda peste 1 milion de unitati, in ultimii 3 ani.

Care este totusi adevaratul iPhone Killer? Cel mai probabil "asasinul" terminalului din Cupertino nu este un singur handset, ci mai degraba un OS, Android. Ca dovada avem studiul Mobile Mix al celor de la Millennial Media, care arata ca platforma celor de la Google a castigat o cota serioasa de piata, in vreme ce Apple e in scadere.

In SUA cel putin, terminalele Apple detin o cota de piata de 48%, o scadere cu 7% fata de luna iulie, acelasi procent fiind adaugat cotei Android, care a atins acum 26% din piata din State. Daca acest trend continua, in urmatoarele luni dominatia va apartine OS-ului Google. Retineti ca aceste cifre fac referire doar la luna august, iar scaderea Apple nu este cauzata de asteptarea lui iPhone 4, ci pur si simplu de popularitatea crescuta a modelelor Android.

Millennial Media este o agentie care serveste reclame pe mobil, iar statisticile sale indica o crestere cu 1000% a cererilor de reclame pe platforma Android din ianuarie. Ce dovada mai buna pentru evolutia software-ului produs de Google?

Top 15 Branduri in Statele Unite
Top 20 de telefoane in Statele Unite

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×