BLU înlocuieşte softul chinezesc de pe telefoanele sale cu aplicaţii Google; Gata cu transmisiile neautorizate către China

1.392 ori
<b>BLU înlocuieşte softul chinezesc de pe telefoanele sale cu aplicaţii Google; Gata cu transmisiile neautorizate către China</b>După ce Xiaomi a avut probleme cu spyware-ul de pe telefoanele sale, eram convinşi că o să mai auzim cazuri de genul şi la alte companii. A urmat apoi firma BLU, companie americană producătoare de telefoane low end şi midrange, care aparent trimitea..

După ce Xiaomi a avut probleme cu spyware-ul de pe telefoanele sale, eram convinşi că o să mai auzim cazuri de genul şi la alte companii. A urmat apoi firma BLU, companie americană producătoare de telefoane low end şi midrange, care aparent trimitea mesajele utilizatorilor către China, fără permisiunea acestora. Acum aflăm că BLU e gata să remedieze situaţia.

Americanii au anunţat în această săptămână că vor înlocui software-ul Shanghai Adups Technology Co de pe handset-urile lor cu unul oficial Google. Orice telefon nou BLU lansat începând din această lună va avea firmware oficial Google, iar update-urile vor fi efectuate prin Google OTA. Softul cel vechi provenea din China şi transmitea date despre apeluri, mesaje, localizare şi altele către servere chinezeşti, ceea ce e inacceptabil.

CEO-ul BLU, Sammy Ohev-Zion a promis şi că pe viitor compania să nu va mai instala aplicaţii third party al căror cod sursa nu îl cunoaşte sau al căror comportament nu îl înţelege. BLU are şi intenţia de a afişa un nou Privacy Policy, pentru a explica ce date sunt preluate de terminalele sale. CEO-ul a menţionat şi că a semnat un contract cu Kryptowire, grupul de experţi în securitate care a descoperit problema iniţială şi aceştia vor avea rolul de a supraveghea telefoanele brandului american pe viitor.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×