Telefoanele companiei Blu trimit SMS-urile utilizatorilor în China, fără permisiunea acestora

971 ori
<b>Telefoanele companiei Blu trimit SMS-urile utilizatorilor în China, fără permisiunea acestora</b>BLU este o companie americană ce comercializează în mare parte smartphone-uri produse de către Gionee sub brand propriu. Cu toate că ele atrag prin prețurile scăzut de achiziție, se pare că de curând s-a descoperit și un dezavantaj destul de important

Se pare că nu doar firmele din China au probleme cu intimitatea utilizatorilor şi cu preluarea informaţiilor lor, ci şi cele din SUA. Xiaomi a pierdut mult capital de imagine prin backdoor-urile de pe terminalele sale, iar acum americanii de la Blu au aceeaşi problemă.

Blu este o companie cu sediul în Miami şi se specializează pe rebranduirea de modele Gionee foarte accesibile, vândute prin Amazon. Handseturile lor sunt populare şi în America Latină, dar acum au fost expuse din cauza unor probleme de securitate. Firma de securitate americană Kryptowire a descoperit un firmware pe aceste telefoane, care trimite mesajele utilizatorului, listele de contacte şi istoricul apelurilor către un server din Shanghai.

Acest lucru se petrece fără permisiunea posesorului de device şi fără ca el să aibă idee că se întâmplă aşa ceva. Acelaşi firmware permite şi instalarea de aplicaţii de la distanţă pe terminale şi colectarea de date legate de localizare. Problema vine din faptul că Blu foloseşte software third party pentru a livra actualizările over the air pe handseturile sale.

Softul vine de la Shanghai Adups Technology, care furnizează soluţii şi pentru ZTE şi Huawei. Providerul a inclus la pachet şi firmware-ul dubios, care a ajuns pe 120.000 de terminale. Blu se declară inocentă şi spune că nu ştia nimic, iar între timp ar fi înlăturat softul de supraveghere. Reputaţia rămâne pătată totuşi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×