Brandul Vertu vândut către un om de afaceri din Turcia, exilat în Europa

1.505 ori
<b>Brandul Vertu vândut către un om de afaceri din Turcia, exilat în Europa</b>După ce a fost vândut de Nokia către o firmă din domeniul financiar în 2012, brandul Vertu se apropie de o nouă tranzacţie. De această dată ea îl aduce în portofoliul unui om de afaceri turc exilat în Europa. Afaceristul Hakan Uzan este fondatorul operato

După ce a fost vândut de Nokia către o firmă din domeniul financiar în 2012, brandul Vertu se apropie de o nouă tranzacţie. De această dată ea îl aduce în portofoliul unui om de afaceri turc exilat în Europa. Afaceristul Hakan Uzan este fondatorul operatorului Telsim şi el a cumpărat brandul Vertu pe 50 de milioane de lire sterline (61 de milioane de dolari).

E interesantă această poveste pentru că are ramificaţii conflictuale. Familia Uzan se împrumutase de la Nokia şi Motorola pentru a înfiinţa operatorul Telsim, apoi compania a dat faliment şi a urmat un scandal cauzat de faptul că fonduri de la companie ar fi fost folosite în scop personal. În cele din urmă Vodafone a preluat operatorul şi a creat  o infrastructură impresionantă în Turcia.

Cert e că Nokia şi Motorola au avut procese cu Uzan, încercând să îşi recupereze banii şi era vorba despre miliarde de dolari. Încă se dispută aceste prejudicii, iar guvernul turc confiscase bunurile afaceristului înainte ca Hakan să plece în exil. Decizia de a cumpăra Vertu e motivată pentru că turcul considera că "acesta este un brand puternic într-o piaţă de nişa recunoscută".

Vertu a fost vândută şi în 2015 către un proprietar necunoscut. Să sperăm că nu se lăsă iar cu un faliment... şi o revânzare, deşi sunt şanse. De unde îşi vor mai cumpăra fotbaliştii de la Real telefoane atunci?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×