Google cumpără startup-ul Redux, care a creat ecranul ce emite sunete ca un difuzor

1.159 ori
<b>Google cumpără startup-ul Redux, care a creat ecranul ce emite sunete ca un difuzor</b>Aflăm astăzi detalii despre o nouă achiziție făcută de către Google, cea a startup-ului numit Redux care are în portofoliu o tehnologie tare interesantă. Este vorba despre o modalitate prin care ecranul unui device emite sunete de parcă

Am remarcat în ultimul an o tehnologie interesantă în segmentul televizoarelor, în special al celor Sony. Aceasta permite ca ecranul televizorului să emită sunet, uneori chiar poziţional, adică vom auzi vocile ieşind chiar din gurile personajelor. Acest concept ar putea ajunge şi pe telefoane mobile pe viitor, cu ajutorul companiei Redux, care a fost cumpărată de către Google recent.

Redux este o firmă britanică, un startup tech care a fost achiziţionat de Google în decembrie la o sumă necunoscută. Firma a creat o tehnologie revoluţionară care îi permite unei suprafeţe plate să aibă rol de difuzor. Se aplică la ecranele de PC şi smartphone probabil în mod similar cu ce am văzut la televizoarele Sony. Avantajul e clar: scăpăm de difuzorul pentru convorbiri şi panoul frontal de telefon rămâne edge to edge si rezistent la apă.

Sistemul foloseşte o tehnologie proprietară "Bending Wave", care oferă acusticaă de înaltă calitate şi feedback haptic direct de pe o suprafaţă plată. Aceste "bending waves" sunt unde microscopice de sunet care trec prin suprafaţa oricărui material, inclusiv sticlă, metal sau plastic. Pe viitor Google ar putea integra tehnologia în difuzoare inteligente, telefoane mobile şi alte gadget-uri.

Redux are la activ 178 de brevete şi 50 în aşteptare. E important de spus şi că britanicii se laudă că sunetul oferit de soluţia lor este net superior sunetului metalic oferit de difuzorul de smartphone. O provocare va fi ca tehnologia să mai funcţioneze şi după ce spargi ecranul şi înlocuieşti panoul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×